Nyheter

Thea och Elsa är viktiga kugghjul i övningen

Nyheter Thea Rantzen och Elsa Lööw är två anställda tjejer från Norunda kompani i Enköping. De finns på plats vid ledningsstaben som är uppbyggd på Östra lägret under den stora militärövningen i Skillingaryd. 

Thea Rantzen och Elsa Lööw från Norunda kompani i Enköping arbetar vid ledningsstaben under den stora militärövningen. Bild: David Alin

Vi träffar tjejerna under den stora Natoövningen i Skillingaryd och de berättar om vad de jobbar med.
– Vi håller strukturen på platsen och håller koll på det som är lätt att missa. Vi hjälper till med frågor, samverkan och det som de behöver stöttning med. Vi har extra öron och ögon, underlättar och påminner. Man kan kalla oss en hjälpande hand inom försvaret. 

Elsa Lööw:
– Jag gjorde värnplikten 2018-2019 när värnplikten återinförskaffades. Därefter tog jag anställning då jag trivdes och jag har jobbat på ledningsregementet sedan dess. Väldigt varierande och roligt, det vi gör är bra för Sverige. Man får en rutinkänsla även om man har olika arbetsuppgifter. 

Thea Rantzen:
– Det är så många olika befattningar inom vårt område och vår pluton har många spridda uppgifter. Det var kul att se vilka olika vägar vi valde när vi var värnpliktiga men när vi gick ihop fick vi se vad vi kunde göra tillsammans. Det har drivit mig främst. Jag tar emot ledningsstaben och samverkar med vår kompaniledning, som en spindeln i nätet. Vår grupp gjorde en spännande insats och det är kul att vara med och sprida detta vidare. Nu får vi vara med och bidra till att någon annan får utvecklas i detta kugghjul. 

Hur känns det att vara på övningen här i Skillingaryd?
– Vi ser alla möjliga städer och platser. Intressant att se en plats innan och efter vi har varit vad vi har åstadkommit med den personal och det material vi har. Samt hur vi kan ställa oss nästan var som helst och lösa vår uppgift, avrundar tjejerna. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *