Nyheter

Tankfull satsning i Forsheda

Nyheter De allt högre bränslepriserna fick handlaren Peter Johansson att se rött. Nu bryter Ica i Forsheda ny mark. 

Ica i Forsheda bryter ny mark. Med spaden i högsta hugg tar handlaren Peter Johansson det första spadtaget för verksamhetens egen tankstation.  [1/2]

Dollartecknet kring Peter Johanssons hals symboliserar samarbetet med de arabiska oljeshejkerna.  [2/2]

Ingen har kunnat undgå de rekordhöga bensin- och dieselpriserna som florerar i samhället. En av de främsta motståndarna till det hela är Peter Johansson, handlare på Ica Nära Ässet i Forsheda. Nu slår verksamheten ett slag för landsbygden och bygger en egen tankstation. 

– Landsbygden måste leva. Det här är en ohållbar situation. Familjer ska inte behöva vända upp och ner på vartenda korvöre på grund av skenande bränslepriser. Vi står upp för en hållbar landsbygd, säger Peter Johansson.

Med spaden i marken har Peter Johansson en tydlig ambition.

  I dag betalar du 11,18 kronor per liter i skatt när du tankar 1 liter bensin. Det är ett slag i ansiktet på den vanlige medborgaren. Tack vare goda samarbeten med arabiska oljeshejker kommer vi att kunna hålla bränslepriserna minst åtta kronor under marknadspriset. Det kommer bokstavligt talat att bli samling vid pumpen framöver, skrattar Peter Johansson. 

Men det är inte den enda nysatsningen som Ica-butiken gör. Som första butik i landet erbjuds kunderna att från och med i dag handla med kryptovalutan Bitcoin.

– Kontanthantering har länge varit ett stort problem i samhället. Våra satsningar på förhandsbokningar av varor via sociala medier har fallit väl ut och eftersom kryptovalutans huvudsyfte är att möjliggöra betalningar över Internet direkt mellan användare utan någon inblandning från tredje part så känns det som ett naturligt steg att ta. Vi är en nydanande verksamhet och ser det här som ett steg i rätt riktning, säger butikschefen Henrik Grahn. 

<strong>Redaktionen: Detta var ett aprilskämt</strong>

Taggar

Dela


14 reaktioner på Tankfull satsning i Forsheda

Glöm inte ta bort nylonstrumpan från pumpdisplayen innan du fyller på soppa.
Redaktionen: Detta var ett aprilskämt

April april vilka luras bäst de vill.
Redaktionen: Detta var ett aprilskämt

Peter får mycket att stå i när han ska stå för nya macken i Forsheda och dessutom medverka i letsdans i stället för Parnevik. Speciellt i dessa apriltider.
Redaktionen: Detta var ett aprilskämt

Har inte oljeshejker lärt honom att det är haram att ljuga även när det är 1 april?
Redaktionen: Detta var ett aprilskämt

Fantastiskt, hoppas att de tar andra kryptovalutor också, det är ju inte lätt att hitta någon som accepterar till exempel a1coins.

Alltså det kan inte bli bättre i dessa tider.
ICA Forsheda har ju alltid hållit sig framme med bra priser och ett samarbete med de arabiska oljeprinsarna bådar ju bara gott.

April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill
Redaktionen: Detta var ett aprilskämt

Kommentarsfunktionen är stängd