Nyheter

Tack 2022! Välkommen 2023!

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) skickar en nyårshälsning.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C). Pressbild.

Varje år har sina utmaningar och sina möjligheter. Hur vi antar dessa, kan vi inte alltid själva påverka till hundra procent, men där finns alltid ganska stort handlingsutrymme. I vår kommun vet vi detta. Värnamo kommun går lite grann emot strömmen. Vi vet att bara döda fiskar följer strömmen. 

Trots pandemi och krig i vårt närområde, trots ökade priser och hög inflation och räntehöjningar, så ser vi möjligheter. 

Hur är detta möjligt? Som jag ser det beror det på människorna här. 

Det finns ett djupt engagemang i vår kommun. Och engagemang föder framgång.

Vi ser det hos den enskilde, i kyrkorna, i föreningarna och i näringslivet. Vi ser det i Regionen och vi ser det i kommunens organisation. Det är det djupa engagemanget, hos många, som i sann Gnosjöanda samlar kraft till allt det positiva som motverkar de negativa trenderna. 

Under året som gått har mediarapporteringen dominerats av svårigheter, men det finns mycket positivt också. Kommunen har en positiv tillväxt i arbetstillfällen, i bostadsbyggande, i företagsetableringar. Vi har framgångsrika föreningar där kanske IFK Värnamo sticker ut mest, på både herr-och damsidan.

 2023 kommer än fler bostäder bli klara, och påbörjas. En helt ny stadsdel börjar ta sin form där en ny vårdcentral öppnat. En ny arena kommer att börja ta form, planerna för en ny vägsträckning förbi Bor ska färdigställas. Två grundskolor och tre förskolor börjar byggas. Sjukhuset fortsätter sin expansion med flera investeringar. Kommunen kommer fortsätta och utveckla sina verksamheter. Och detta är förstås bara ett axplock. 

I morgon firar jag traditionsenligt nyår med goda vänner i hemmet. Jag är tacksam att ha förtroendet att få vara med och leda kommunen. 

Det händelserika 2022 manar såklart till eftertanke, men jag välkomnar 2023! Min övertygelse är att vi med gemensamma krafter och starkt engagemang klarar allt vi vill och lite till.

Med de orden vill jag önska alla ett gott nytt år!

Mikael Karlsson 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tack 2022! Välkommen 2023!

Vad menar han? Sticker ut?
Bara för att IFK är stadens lag har man väl inte monopol på att vara bäst?
Undrar om han vet hur Bredayd-Lannas dam- och herrlag placerade sig i år.

Lägg av! Varje förening uppfyller en viktig roll och berikar vår kommun och vårt samhälle, men IFK Värnamo gjorde en bragd, faktiskt!

Bredaryd/Lanna? Tror inte många har stort intresse av dem jämfört med Ifk. Ifk är ju bygdens stolthet som ger kommunen otroligt med gratis reklam.

Kommentarsfunktionen är stängd