Nyheter

Ta med dig kundkorgen i plast hem…

Nyheter – En riktig braksuccé, säger Henrik Grahn som är butikschef vid ICA i Fosheda om att man börjat sälja plastkorgar som kunden tar med till och från valfri butik. Även på andra platser som ICA i Vaggeryd sker något liknande.

Henrik Grahn och Peter Johansson vid ICA i Forsheda blir lätt av med de gröna plastkorgarna. Privatbild

– I förra veckan tog vi hem en omgång av 220 korgar och dessa består av 30 procent återvunnen plast från havet och tillverkas i Gislaved, berättar Henrik Grahn.

Det här spred sig bland köpsugna och den här veckan kommer leverans två, som även den ser ut att bli slutsåld på ett kick.

• Min korg
På korgen står det ”min korg” och man använder den som en vanlig korg med skillnad att man efter kassan packar varorna i den och tar med den hem.

– Tanken är att minska plasten i våra butiker och det är ett bra alternativ, säger Henrik.

ICA-handlaren Peter Johansson i Forsheda ser givetvis också det här som något positivt.

• Tygkassar och papperspåsar
I dagsläget går det åt många platskassar men när de kostar mer förväntas många fler gå över till tygkassar och för den som ska handla lite mer kan kan plastkorgen vara ännu lite bättre.

Det kan även bli aktuellt att använda miljövänliga papperspåsar när man exempelvis handlar varor i lösvikt. Målet är att de ska kunna användas när man komposterar matavfall. En del butiker har redan börjat med någon sådan variant.

Taggar

Dela