Nyheter

Systrarna från Ålaryd kan bli årets entreprenörer

Nyheter De mest framgångsrika entreprenörerna ska nu koras. I kväll har tio entreprenörer från östra Sverige chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year i Jönköping. Linda Fransson och Anna Sandberg från Ålaryd utanför Skillingaryd är en av de nominerade 

Linda Fransson, Anna Sandberg med föräldrarna Olle och Solweig.

Bland finalisterna som tävlar om utmärkelsen finns det exempelvis systrarna som driver industriföretag i Gnosjö, IT-relaterade företag och finalister som har verksamhet för trädgårdsintresserade.

Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year 2022, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser.

Tio framgångsrika entreprenörer från Öst kommer göra upp om priserna i regionsfinalen i Jönköping. De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

  • Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople, Jönköping 
  • Conny Ljungqvist, link22 AB, Linköping 
  • Ivan Martic, IM Vision, Jönköping 
  • Jeanette Tretten, Econova, Norrköping 
  • Johan Schelin och Petter Jacobs, JSC it-partner, Nässjö 
  • Linda Fransson och Anna Sandberg, Gnosjö Automatsvarvning, Gnosjö
  • Marie Johnsson, Gängteknik Lego & Metall i Gnosjö AB, Gnosjö
  • Mats Nyberg, Nybergs Bil, Jönköping
  • Mikael Axelsson, Garantell AB, Värnamo
  • Oscar Lundgren, Victor Lundgren, Gustaf Lundgren, Magnus Claesson, TKL Logistics, Jönköping

– Jag ser fram emot en spännande regionfinal och få träffa alla fantastiska entreprenörer. Det är roligt att vi har kvinnliga finalister som representerar två industriföretag i Gnosjö. Det är även kul att vi i år har finalister från flera olika städer i Jönköpings och Östergötlands län även om en övervägande del är från Jönköping. Det blir en tuff uppgift för juryn att utse vinnarna, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Vinnarna i region Öst utses av en extern oberoende jury. I kväll vet vi vem som har gått vidare till riksfinalen…

Systrarna Anna Sandberg och Linda Fransson, bosatta i Ålaryd utanför Skillingaryd, driver Gnosjö Automatsvarvning som grundades 1974. Företaget har 69 anställda och omsätter 127 miljoner kronor.

Perfektion och precision är två ord som beskriver verksamheten inom familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning. Historien startade 1974 då Linda Franssons och Anna Sandbergs föräldrar köpte företaget. I dag driver systrarna företaget tillsammans. Gnosjö Automatsvarvning är specialister på skärande bearbetning och svarvning av komplexa detaljer. Många kunder finns inom fordons- och tillverkningsindustrin.

Investeringar i ny teknik är en självklarhet, men lika viktigt är att investera i kompetens. Systrarna har anställt en yrkeslärare vars uppgift är att kompetensutveckla. I företaget finns också en innovationsledare med ansvar att framtidssäkra företagets verksamhet. Linda och Anna strävar efter att ligga i branschens framkant, vilket omfattar en passion för hållbarhet. De har utvecklat ett system för att återvinna värmen från skärolja som används i metallproduktionen. Systrarna har även investerat i solceller på taket och är delägare i ett vindkraftverk. År 2020 var hela 97 procent av företagets förbrukning egenproducerad energi.

Taggar

Dela