Nyheter

Sverige kan bättre – mycket bättre

Nyheter Sverige kan bättre. Mycket bättre. Det menar moderaten Tobias Petterson i en debattartikel. 

Det finns ett Sverige där ordet utanförskapsområde är förpassat till historien, för att inget område längre är utanför. Ett Sverige utan gängvåld och klanvälden, där lagen och jämställdheten gäller alla. Där polisen kommer när man ringer och inte backar när det gäller. Där brottsoffren, inte gärningsmännen, får upprättelse och skadestånd. Där du kan vara trygg när du är ute för att brottslingarna sitter inne.

Det finns ett Sverige där alla barn får se sina föräldrar gå till jobbet. Där det alltid lönar sig att arbeta och göra sitt bästa. Där slit och flit alltid trumfar fusk och dåliga ursäkter, och där välfärdens skyddsnät finns till för den som behöver det. Det är ett Sverige där skolan är en trygg plats för kunskap och klassresor. Där alla barn får lära sig bra svenska tidigt. Där barn och föräldrar får välja själva, och inte en enda elev kvoteras eller tvångsbussas.

Det är ett Sverige där ingen får ångest av att öppna elräkningen.  Där du som behöver åka en bit för att skjutsa dina barn till fotbollsträningen eller musikskolan har råd att ta bilen, oavsett om den går på bensin eller el. Det är ett Sverige där klimatsmart kärnkraft ger ren, stabil och billig el, och det sista oljekraftverket lagts ner. Där miljöbovar betalar för sig, men du kan unna dig en plastpåse när du veckohandlar.

Under ytan, runt hörnet, finns ett Sverige där rättsstaten vunnit över våldet. Där arbetslinjen ersatt bidragslinjen. Där gröna innovationer, världsledande utbildning, forskning och nya jobb – inte kravaller och dödsskjutningar – ger Sverige stora rubriker. Det är frihetens, trygghetens och möjligheternas Sverige. Den hoppfulla framtidens Sverige. Detta Sverige finns inom räckhåll bara viljan och kraften finns att få allting gjort som måste göras.

Vi Moderater har politiken och kraften att leda Sverige i svåra tider. Vi har gjort det förut och tog Sverige igenom den svåra finanskrisen 2008 och vi kan göra det igen.

Nu får vi ordning på elpriset, bränslepriserna, skolan, sjukvården och kriminaliteten. Vi står för arbetslinjen och prioriterar ordning och reda i såväl ekonomi som i skolan och på gator och torg.

Tobias Pettersson
Riksdags och kommunalrådskandidat för Moderaterna i Värnamo kommun

Taggar

Dela


3 reaktioner på Sverige kan bättre – mycket bättre

Det låter ju bra det ni vill men inga lösningar presenteras och som vanligt tomma ord.

Kommentarsfunktionen är stängd