Nyheter

Styrkebeskedet: Atletklubb får ett lyft

Nyheter Värnamo Atletklubb vill bredda verksamheten. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i frågan.

Värnamo Atletklubb vill bredda verksamheten. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i frågan. Bilder: Arkivbilder. Montage: David Alin

Värnamo Atletklubb har hos kommunen ansökt om ett extra bidrag på 13 195 kronor till en domarlicens och en styrkelyftsstång. I sin ansökan skriver föreningen att de vill bredda sin verksamhet och öka sitt medlemsantal genom att även satsa på styrkelyft. I dagsläget har föreningen enbart tyngdlyft som gren och genom att utöka sin verksamhet med styrkelyft tror de på att fler kan hitta till föreningen. 

Föreningen skriver vidare att det som behövs för styrkelyft är en godkänd styrkelyftsstång, en domarlicens samt licens för varje medlem som föreningen själva kommer att stå för. Fritidsavdelningens undersökning visar att Värnamo Atletklubb har barn- och ungdomsverksamhet om än en liten sådan. Avdelningen anser att det är viktigt att föreningen försöker bredda sin verksamhet för att få fler medlemmar och aktiviteter. 

Mot den bakgrunden bedömde fritidsavdelningen det som rimligt att bevilja bidraget till styrkelyftsstången, eftersom att den kommer att användas direkt i verksamheten och skapa ökad aktivitet. Fritidsavdelningen anser dock att domarlicensen inte uppfyller kriterierna för extra bidrag, men tipsar föreningen om att söka ledarutbildningsbidrag för domarlicensen. Styrkelyftsstången beräknas kosta 12 695 kronor och fritidsavdelningen bedömer att kommunen kan gå in och bidra med 75 procent av den summan. Tekniska utskottet gick på fritidsavdelningens förslag, vilket innebär att Värnamo Atletklubb får ett extra bidrag på upp till 9 521 kronor för att kunna köpa in styrkelyftsstången.

– Vi såg att de var ett bra initiativ, säger tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M).

Isabelle Carlström, kassör i Värnamo Atletklubb, välkomnar kommunens beslut.

– Det betyder mycket för oss. Det här bidraget ger oss möjligheten att satsa på styrkelyft och vi får chansen att locka till oss nya medlemmar, säger hon. 

Taggar

Dela