Nyheter

Ströp och hotade kvinna: ”Ska dricka ditt blod”

Nyheter En man i 30-årsåldern står åtalad hos Jönköpings tingsrätt för en rad brott. Bland annat ska han ha hotat en kvinna samt de poliser som grep honom efter att han misshandlat och hotat offret.

Genrebild Henrik Skoglund

I stämningsansökan står det att mannen anklagas för att under en sommarnatt på en ort i Värnamo kommun ska ha kastat ner en kvinna på en säng och strypt henne medvetslös. Några veckor senare ska han ånyo ha strypt henne samt kastat en flaska på henne.

I samband med den senare händelsen ska han även ha hotat kvinnan samt andra personer för att förhindra att hon skulle göra en polisanmälan.
”X har hotat Y genom att uttala att han skulle dricka hennes blod och kasta ut henne från en balkong, eller något med liknande innebörd”, står beskrivet i handlingar från tingsrätten.

Dagen efter den senare händelsen skulle polisen i ett helt annat ärende omhänderta en person. Då lade sig mannen i 30-årsåldern i det hela och hotade poliserna med våld samt att han tränat kampsport och att poliserna skulle få slåss med honom.

Mannen greps men fortsatte med hoten i polisbilen.
”X har gjort uttalanden om att han tränat MMA, att han skulle ta reda på vart målsägandena och deras familjer bodde, att målsägandena skulle gråta blod och att han skulle dricka målsägandenas blod, eller hot med liknande innebörd”.

Mannen är nu åtalad för två fall av misshandel, två fall av olaga hot, två fall av hot mot tjänsteman samt ett fall av övergrepp i rättssak. Han erkänner hoten mot poliserna samt vissa delar av hoten mot kvinnan. I övrigt nekar han.

Rättegången hålls under måndagen i Jönköpings tingsrätt.

Taggar

Dela