Nyheter

Strålande tider för Solinnovation

Nyheter Solen skiner över Bredarydsföretaget Solinnovation. Skenande elpriser och en ökad medvetenhet har resulterat i full aktivitet i lokalerna. – I den här takten behöver vi fördubbla personalstyrkan till semestern, säger projektledaren Tim Haglund.

Skenande elpriser och en ökad klimatmedvetenhet har fått Solinnovations verksamhet att blomstra. Projektledaren Tim Haglund och inköparen Christoffer Johansson gläds över den stora efterfrågan.

2016 såg företaget Solinnovation dagens ljus. Solenenergi är företagets paroll: de säljer solceller, laddboxar till elbilar och batterilagring. Företaget har kontor i Bredaryd, Lidköping, Örebro, Linköping och Eksjö och går mot en ljus framtid. En ökad klimatmedvetenhet och skenande elpriser har gett företaget en ordentlig skjuts i rätt riktning.

– Efter sommaren och hösten blev det bra tryck på försäljningen. Vi ser ett ökat intresse från oktober och framåt. När vi tittar i jämförelse med samma period från förra året så ser det mycket bättre ut. Det följer utvecklingen i branschen i stort. Folk är mer medvetna än man varit tidigare med satsningar på elbilar men även på solceller, vilket gör att många även satsar på solceller. Det går att se det ur en ekonomisk aspekt, där många köper solceller för att minska mängden inköpt el, speciellt eftersom priserna har skenat nu under hösten och vintern, säger Tim Haglund, projektledare på Solinnovation. 

Med fulla orderböcker ser företaget en stor expansion inom kort.

– Bemanningsmässigt låg vi i fas fram till den väldiga ökningen. Nu när vi ser den väldiga expansionen har leveranserna blivit längre. Jag sitter och jobbar för fullt för att hitta nya montörer. I den här takten kommer vi att till semestern behöva ha dubbelt så många montörer anställda. För närvarande har vi sju montörer i den här trakten, men räknar med att till semester ha mellan 12 till 14 montörer på plats. Den generella bilden av att försäljningen ser vi även på de andra kontoren. Nu arbetar vi hårt för att få till en balanserad företagsstruktur i organisationen och försöker att bli som ett större företag på alla sätt, säger Tim Haglund. 

Från tre av bolagens kontor, Bredaryd, Lidköping och Örebro, utgår resemontörerna. De arbetar vitt och brett över hela södra Sverige.

– Vi försöker styra upp det som så att exempelvis Örebrokontorets personal täcker in ända ned till Linköping, och vi täcker upp till Eksjöhållet. Vi har bland annat montörer på plats i Göteborg, men även en del åt Eksjöhållet till. 

En av företagets profiler är den ledande montören Marc Pedersen. Han har arbetat på företaget i tre och ett halvt år och stormtrivs.

– Det här är ett spännande arbetet där man får träffa nya människor och där den ena dagen inte är den andra lik. Jag tycker att arbetet känns utmanande och stimulerande då man får tänka till lite extra. Det är alltid positivt när man får en möta en nöjd kund och när man känner att man har gjort ett bra arbete. Det bästa med det här arbetet är att alla uppdrag är unika och det är kul att med kunden få diskutera fram den bästa lösningen. Gillar du ett flexibelt arbete och frisk luft, så ska du söka dig hit. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Strålande tider för Solinnovation

Kommentarsfunktionen är stängd