Nyheter

Stort missnöje med kollektivtrafiken

Nyheter Statistiska centralbyrån (SCB) har i Värnamo kommun genomfört en medborgarundersökning där man mätt en rad olika saker. En sak som framkommer är att invånarna är missnöjda med kollektivtrafiken.

På frågan om möjligheterna att på ett enkelt sätt använda kollektivtrafiken för de vardagliga resor gav hela 64,4 procent betyg på den lägre skalan. När frågan även kom att innefatta transporter med kollektivtrafik till fritidsaktiviteter blev var andelen som gav lågt betyg ännu högre, 73,8 procent.

Närmare hälften, 49,2 procent gav lågt betyg till möjligheterna att på ett enkelt sätt kunna göra längre resor från kommunen utan att använda bil.

Genrebild David Alin

Taggar

Dela


5 reaktioner på Stort missnöje med kollektivtrafiken

Jag åker ofta och jag är otroligt missnöjd. Det jag är missnöjd över är att 90 procent av chaufförerna kör som idioter! Det är många gånger som man suttit i bussen och varit rädd för att en olycka ska ske. Många gånger har man varit med om tvärnitar då chauffören kör rätt ut utan att tänka på gående och övriga bilar. Har man dessutom en fråga till chauffören om avgång eller destination så har personen ingen aning om man åker förbi eller vart bussen ska. Väldigt märkligt enligt mig.

Åker aldrig stadsbussen för jag vet inte hur den går. Åker hellre regionsbuss. Den vet man hur den går.

Lika illa från Bor. Om den kommer överhuvudtaget. Eller kraftigt försenad. Går aldrig att lita på. Skamligt

Ack, så det kan bli, när andra långväga planerar trafiken inom de små orterna.

Resor som normalt tagit en tredjedel av tiden, har blivit trefaldigat längre- det vill säga att det blir mer lönsamt att ta den egna bilen eller gå till fots.
Och inte har det heller blivit gynnsamt för miljön, att ladda dessa bussar med el, som vi alla ska spara på, för vems nytta?

När bussarna kör utan resenärer och hastar så snabbt förbi sin turlista, så en får inneha tur om man ens hinner med, när de kör innan avgång.

Det blir kanske 2024, endast ett söndagsnöje att åka detta transportfordon ett par gånger om året för att bevara kulturen av att ha åkt en tur eller två.

Bättre planering borde de som planera förstå- behövs. Om detta ska fortgå, annars kan man ta bort kollektivtrafiken inom staden helt, och vi alla får bidra till fler taxi resor- kanske med samplanering med människor som ska åt samma håll…

Eller rent av lifta. Det kanske blir modernt igen.

Sällanresenär då avgifterna höjs för kollektivtrafiken…

Så får man allt förlita sig på sina egna ben- så länge de bär.

För barn och ungdom i kransorterna till Värnamo, kan man ju undra om ens FN:s barnkonvention funnits som tanke med dessa beslut, vid alla indragningar i turlistan?

Nog verkar det finnas distanser …
Trots att detta sedermera är lag.

Kommentarsfunktionen är stängd