Nyheter

Stort förtroende för polisen i Värnamo

Nyheter Värnamo.Nu frågade folk om vad de tycker om den senaste tidens våldsspiral i Värnamo. Och vad de anser om polisens arbete så här lång. Polisen får klart godkänt av Värnamoborna.

Olivia Folkesson Jag bor och pluggar i Jönköping. Klasskompisarna, de som inte är från Värnamo pratar om skjutningarna, pratar om detta. – Tidigare har alltid känt mig trygg och lugn i Värnamo. – Jag hoppas polisen gör tillräckligt för att få stopp på detta.  [1/3]

Ulf Svensson. Jag är rätt så lugn. Det här våldet rör en mycket liten del av samhället. – Polisen kommer att lyckas stoppa detta om de fortsätter med sitt goda underrättelsearbete.  [2/3]

Mattias Hultqvist. Det är givetvis en tråkig utveckling. Själv är jag inte speciellt orolig. – Jag litar på att polisen gör så gott de kan för att lösa det här.  [3/3]

Polisen arbetar för högryck med att lösa skjutningarna- och sprängningarna som varit i Värnamo kommun den senaste tiden.

Polisområdeschefen Håkan Boberg talar samtidigt om att polisen nu känner till vilka grupperingar det är som ligger bakom våldet.
Hos Värnamoborna har man ett gott förtroende för polisens arbete.

Samtidigt känner sig många otrygga.
Under fredagen begärdes de fyra misstänkta för skjutningen på Malmövägen omhäktade vid tingsrätten i Jönköping.
Häktningsförhandlingen omgärdades av ett stort säkerhetspådrag och beväpnad polis fanns på platsen.
Samtidigt som detta hände passade Värnamo.Nu på att fråga om hur de ser på våldsspiralen som eskalerat den senaste tiden.

Dessutom fick folk tycka till om polisens arbete.
De allra flesta tycker att polisen hittills gjort ett bra arbete. En del tror att polisen behöver mer resurser och någon tror att strängare straff kommer att lösa problemet.

Taggar

Dela