Nyheter

Storslam för Hamra i fototävling

Nyheter Kransorten blev stora vinnare i Leader Linné Smålands fototävling.

Hamra blev vinnare i Leader Linné Smålands fototävling. Tävlingsjuryn menar att fotograferna Erik Karlsson (översta bilden), Monica Johansson (till vänster) och Anna Karlsson (till höger) har tecknat upp en bild av sin by som gör att vi får en känsla av hur det är att leva där. Bild: Facebook

Under landsbygdsveckan, den 2-7 maj, anordnade Leader Linné Småland en fototävling för att visa upp alla små och stora byar i området i bilder. Ett 20-tal bidrag från byar i kommunerna Växjö, Alvesta, Älmhult, Markaryd, Ljungby, Värnamo och Sävsjö kom in. Efter att en jury bedömt tävlingsbidragen har nu en vinnare korats, ingen mindre än Hamra utanför Bredaryd.

”En by som sticker ut med sjön där fåglarna flockas och fågelskådarna trivs – men i bilderna som vi fått in får vi också se en levande och vacker bygd”, skriver Leader Linné Småland på sociala medier.

Bakom segern står fotograferna Erik Karlsson, Monica Johansson och Anna Karlsson.

”Fastän det är svårt, ja snudd på omöjligt, att skildra en hel by i bilder så har de här tre fotograferna tecknat upp en bild av sin by som gör att vi får en känsla av hur det är att leva där”, skriver Leader Linné Småland på sociala medier.

Nu blir det Finland nästa för Hamra. Totalt tio Hamrabilder kommer att skickas vidare till fotoutställningen ”Europe in the village” i Ikaalinen i sommar.

– Det är ju fantastiskt att vi vann. Det är i Hamra det händer. Vi är glada för att det hela uppmärksammas och det är roligt när världens bästa by får komma till Finland, säger Katarina Landin, ordförande i Hamra byalag.

Taggar

Dela