Nyheter

Stor konferens planerad till Gummifabriken

Nyheter En stor konferens planeras nu till Gummifabriken den 22 mars.

– Vi har skickat ut över 500 inbjudningar till konferensen, berättar projektledaren Eric GRahn.

Uppdaterad 180123 kl 09.27

Över 500 inbjudningar har skickats ut till tänkbara gäster om konferensen som ska handla om inflyttning.
Eric Grahn som är projektledare hos Värnamo Näringsliv berättar att konferensen handlar om hur exempelvis kommunerna ska locka folk att flytta till just deras kommuner.
– Fokus kommer att ligga på ökad inflyttning till kommunerna.
Bland kommunerna runt om i landet pågår nu en liten huggsexa, där kommunerna mer eller mindre tävlar om att vara mest attraktiva för inflyttare.
– En av punkterna konferensen, som jag tycker är viktig handlar om talang och attraktion.
– Det handlar om hur man får folk med en viss kompetens att flytta till kommunen.
– Många företag letar ju efter folk med rätt kompetens att anställa, säger Grahn.

Under den två daga långa konferensen kommer det att hållas flera seminarier. Bland annat kommer Signe Bachman från Leader Linné och pratar om Attraktiva boende
Från Nissars kommer det att ges en presentation av det planerade Gated community  som de planerar att bygga.  Eller som en del kallar det, Grindsamhälle. Ett bostadsområde som är helt ingärdat av staket och som man bara kan få tillträde genom att passera en bemannat ingång.
Marcus Andersson heter en av föreläsarna som kommer från Future Place Leadership. han kommer att prata om talangattraktion när det gäller inflyttning.

Som avrundning på konferensen så kommer  Business Gnosjöregionen att arrangera en workshop. Där kommer det att diskuteras vidare hur man ska arbeta vidare ute i kommunerna med dessa frågor efter konferensen.
Just när det gäller inflyttningen till Värnamo kommun så är Erik Grahn optimistisk. Han berättar att det i november 2017 bodde 34 148 personer i Värnamo kommun.
– Det blev ett plus på 242 personer, när man räknar bort folk som flyttat eller gått bort, berättar Grahn.

Taggar

Dela


1 reaktion på Stor konferens planerad till Gummifabriken

Får nog börja prata om hur Värnamo ska handskas med skjutningar och grövre saker. Snart dags att flytta härifrån istället. Denna kommentar är ej riktad personligen mot Eric Grahn, men kan någon börja tala om detta?

Kommentarsfunktionen är stängd