Nyheter

Stor folksamling vid Citygross – 15-åring förd till sjukhus

Nyheter Vid 21-tiden under lördagskvällen fick polisen flera samtal om A-traktorer som spelade hög musik och buskörde på Citygross parkering på Silkesvägen i Värnamo.

Arkivmontage: David Alin

När poliser kommer till platsen möttes de av en större folksamling på uppskattningsvis 500 deltagare. En av deltagarna behövde av oklar anledning sjukhusvård och polispatrullen körde deltagaren till sjukhuset.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Stor folksamling vid Citygross – 15-åring förd till sjukhus

Det var en arrangerad bilträff med alla typer av bilar. Inte bara a-traktorer. Stylade bilar som visades upp, omröstningar om finaste bilarna, demonstration av ljudsystem och så vidare. Fint anordnat och inget stök eller bråk. Det hölls i ett område utan boende inpå knuten. Det var oturligt att någon behövde söka sjukhusvård men det kan ha berott på vad som helst och den här artikeln vrider och vänder det till att det är ungdomar som varit stökiga och att det skulle lett till en skada. Det var superhärlig stämning när jag var där. Det är synd att en så fint anordnad bilträff ska få en artikel som vrider det till att det skulle vara ungdomar som stökade och förde oväsen. Det var alla möjliga åldrar på de som var där och var en anordnad bilträff, inget annat!

Förstår att det är kul med bilträff, men det är alltså inte alls som du säger långtifrån boende, det är alltså 50-100 meter till närmsta bostadsområde, helt utan något ljudisolerande emellan. Inte minst när man genomför ”demonstration av ett ljudsystem” så blir detta ett problem (ärligt talat så hade du inte heller uppskattat detta i ditt eget hem, på en tid du inte kan välja). Sedan så är det som så att man inte får ordna träffar hur som helst utan tillstånd, men om ni fick det så är det ju inte så mycket man kan göra som privatperson förutom att vara missnöjd.

Jag jämför med andra platser i Värnamo exempelvis Willys, Coop eller mitt i centrum som har boende bra mycket närmre än Citygross. Tyvärr är det oturligt att händer det något i Värnamo så är alltid någon missnöjd. Jag själv drabbas rätt hårt av ljudnivån från Värnamodagen eller Karnevalen, när det spelas en fotbollsmatch likadant när det är cruising men det är så mycket lättare att klaga när man tror det är ungdomar i a traktorer. Jag kan stå ut de få gånger det händer något så att de som är engagerade i något kan få ha lite kul med. Vare sig det är bilsport, fotboll eller stadsfest. Alla andra dagar är det ju väldigt lugnt i denna stad.

Fast den stora skillnaden är ju att det inte är Värnamodagarna eller karneval varje fredag- och lördag kväll/natt under våren och sommaren och en fotbollsmatch spelas inte heller den tidpunkten på dygnet, så din jämförelse håller inte riktigt. Den dagen det hålls en arrangerad bilträff som det sökts tillstånd för och informerats om lovar jag dig att inte klaga.

Något annat man kan fråga sig är varför 97 procent av alla bilförare klarar av att köra bil utan att spela musik som stör omgivningen – varför klarar inte ungdomar i A-traktorer av detta?

Kanske ingen skada, men de skräpar ner värre än råttor. De kanske borde lära sig vad
soptunnorna är till för. Håll Sverige rent.

Någonstans behöver de vara också. Bättre det än att vara i stadskärnan och störa. Låt dem vara. De är också värda sin frihet. De gör ingen skada

Ingen speciellt bra idé att vara på den parkeringen. Det låter oerhört mycket över Hornarydsområdet när de är vid Citygross parkering.
Säkert lätt att tror att jag överdriver, men ljudvolymen var på den nivån att det skallrar i fönster och överröstar TV:n i vardagsrummet. Så där stör de också boende, precis som om de hade varit i stadskärnan.

Du vet att det ligger bostadsområden även bakom Citygross va? Det stör lika mycket här som i stadskärnan. Det var lagom kul att höra musik och bas som vibrerade hela lördagskvällen.

De som klagar är väl de som har glömt att har de varit unga själva.
Nu är de helt plötsligt Kalle Redig.

Kommentarsfunktionen är stängd