Nyheter

Stöld, rattfylleri och en avåkning

Nyheter OKQ8 på Fredsgatan utsattes för en fräck stöld i går.

Polisen har det senaste dygnet bland annat tagit en rattfyllerist och en som kört drogpåverkad. Arkivfoto

Det var vid 16.30 som stölden inträffade. En ljusgrå Renault körde in på stationsområdet. En person lastade sedan in fyra bensindunkar i bilen, satte sig bakom ratten och körde från platsen. Utan att betala för sig.

Polisen sökte efter bilen men har ännu inte fått tag i tjuven.

Strax före klockan 18 i går stoppade polisen en bil  på Vråenvägen i Värnamo. Föraren, en man i 25-årsåldern uppträdde påverkat. Han är nu misstänkt för drograttfylleri. I bilen fanns också två passagerare, två män i 20 respektive 25-årsåldern. Båda dessa är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk.

I natt, klockan 00.13 inträffade en singelolycka vid Hysinge utanför Värnamo. En man i 40-årsålder väjde då för ett djur. Det hela slutade med att bilen hamnade in i ett träd. Mannen skadades så pass illa att han fick åka ambulans till sjukhuset. Skadeläget är i nuläget oklart. Bilen fick bärgas från platsen. Polisens presstalesperson, Thomas Agnevik kommenterar händelsen så här.

– Det är lite märkligt, vi har haft flera liknande olyckor i regionen den senaste tiden. Vi har till och med någon som väjt för ett litet djur och kört in i en bergvägg, säger han.

Enligt Agnevik så är det bättre att köra på djuret, om det är ett mindre djur, än att väja och riskera att krocka med träd eller liknande.

I dag på morgonen hade polisen en trafikkontroll vid Nöbbele utanför Värnamo. En man i 60-årsåldern blåste då positivt i alkotesten. Han hade cirka 0,36 promille och är nu misstänkt för rattfylleri. Mannen är bosatt i kommunen.