Nyheter

Stefan Ingvarsson har avlidit

Stefan Ingvarsson har avlidit

Nyheter En kär vän, en idrottsprofil och en man med glimten i ögat har gått ur tiden.

Stefan Ingvarsson

För så sent som fyra veckor sedan hade vi en artikel med honom, Stefan Ingvarsson, som precis hade gett ut en bok med sina idrottsminnen.

Stefan bodde i många år i Värnamo och han drabbades de sista åren av nervsjukdomen ALS.

Själv lärde jag tidigt känna Stefan och hans hustru Carita, grannar som vi var i Horda. Han var en stor idrottsman, gångare i världsklass med OS-deltagare och sedan förbundskapten.

Stefan var en man som alltid var att tala med: Positiv till sitt sinne.

För ett år sedan var jag hemma hos familjen i lägenheten vid Lagastigen i Värnamo. Sjukdomen hade slagit till och vi fick kommunicera med hjälp av datorn. Stefan skrev för han kunde inte tala längre. Det fanns ändå något fint och han visade stolt upp lite av varje från sina tävlingar runt om i världen.

– Han somnade lugnt och stilla i lördags och alla barnen var med, säger Carita.

Det är en svår stund men Stefan hann med det han så gärna ville göra: Ge ut sin bok. Det kändes säkert som ett bra avslut när han visste att sjukdomen skulle slå till ännu mer.

Vi minns Stefan som en man med glimten i ögat och med känslan för att värna om idrottshistorian. Han var mannen bakom den fina samlingen med John Ljunggrens medaljer och annat med en annan svensk OS-profil.

Länk till artikel sommaren 2016

Länk till artikel februari 2017

Taggar