Nyheter

Statsministern inför hårdare restriktioner

Nyheter Fyrapersonersgräns, ingen alkoholförsäljning efter klockan 20.00, maxantal införs på köpcentrum och simhallar stängs, gymnasieelever får starta jullovet med distansundervisning

Statsministern Stefan Löfven

– I år blir julen annorlunda. Smittspridningen är hög och vården är ansträngd. Vårdpersonal jobbar dygnet runt och det finns en gräns för vad vården mäktar med. Jag tror att alla förstår allvaret. Vi har en långhelg. Lyssna på vårdpersonalen, följ råden, det är det som gäller. Vi ser med oro för kommande långhelg och smittspridningen!

– Vi inför ytterligare restriktioner som gäller från julafton. Maxantalet för ett sällskap på restaurang sänks till 4 personer. Alkoholförsäljning förbjuds från klockan 20.00. Ett maxantal införs på köpcentrum och gym. Får dessa inte effekt – kan vi tvingas att stänga ned. Gymnasieskolor ska införa fjärr- eller distansundersvining till 24 januari. De regionala och kommunala verksamheter, exempelvis simhallar och museer, som inte är nödvändiga stängs fram till 24 januari. Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken. 

– Möt inte släkten över julbordet. Fira bara med de närmaste. Tänk igenom om de planerade resorna är nödvändiga, vädjar statsministern Stefan Löfven (S). 

 Vice statsministern Isabella Lövin (MP) fortsätter:

– Under en lång tid har vi sagt att man ska jobba hemifrån om man kan. Vi ser att spridningen fortsätter. Kommande månad måste det blir skärpning. Pandemin handlar om liv eller död. Därför rekommenderar vi att kommuner, regioner, privata arbetsgivare möjliggöra för att kunna arbeta hemifrån till den 24 januari. Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma.

Taggar

Dela