Nyheter

Statistiken: Villapriserna sjunker

Nyheter Villapriserna sjönk mellan februari och april med 7 procent i Värnamo kommun. Det är en betydande nedgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt ökat med 2 procent, visar ny mäklarstatistik.

Få försäljningar av bostadsrätter har skett i Värnamo det senaste kvartalet, visar ny mäklarstatistik. Arkivbild

I hela Jönköpings län däremot ökade villapriserna med 1 procent. Bland länets kommuner stiger priserna på villor i fyra av sex kommuner. Störst var ökningen i Eksjö, Gislaved och Nässjö där priserna steg med 5 procent. I Värnamo däremot sjönk priserna med 7 procent. 

Sammanlagt såldes 35 villor i Värnamo kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 3 miljoner kronor. I fjol gjordes 65 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 552 villor för i snitt 2,9 miljoner kronor.

Få försäljningar av bostadsrätter

Mellan februari och april såldes 31 bostadsrätter i Värnamo kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under februari till april såldes det åtta färre bostadsrätter i Värnamo än snittet för det senaste året.

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 52 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 671 bostadsrätter för i snitt 2 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 1 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län skönk priserna på bostadsrätter med 3 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i tre av fyra kommuner. Störst var minskningen i Tranås där priserna sjönk med 20 procent. I Nässjö däremot steg priserna med 32 procent. 

Två fritidshus såldes

Mellan februari och april gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes nio fritidshus för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Taggar