Nyheter

Startskottet för ny viadukt

Nyheter I dag beslutade kommunstyrelsen att ge tekniska utskottet i uppdrag att klarlägga förutsättningar för att snarast påbörja byggandet av en ny central förbindelse över järnvägen i Värnamo.

I dag beslutade kommunstyrelsen att ge tekniska utskottet i uppdrag att klarlägga förutsättningar för att snarast påbörja byggandet av en central förbindelse över järnvägen i Värnamo.

Frågan om en ny central förbindelse över järnvägen har varit en het fråga i Värnamo sedan den stängdes för biltrafik i slutet av 2020. I dag beslutade kommunstyrelsen att ge tekniska utskottet i uppdrag att klarlägga förutsättningar för att snarast påbörja byggnation av en ny central förbindelse över järnvägen i Värnamo.

– Nu ger vi order till verksamheten att ta de kontakter vi behöver för att gå vidare i processen för att så fort som möjligt få fram ett beslutsunderlag till kommunfullmäktige. Det har varit en stor fråga och det känns så bra att vi har tagit det, säger kommunstyrelsens förste vice ordförande Gottlieb Granberg (M).

– Det tar tid att utreda en sådan här sak, men nu är vi så pass långt gångna i utredningsarbetet att vi kan komma i gång med processen tillsammans med Trafikverket. Det vi vet i dag är att det bästa sättet är att den nya förbindelsen startar och slutar på ungefär samma sätt i dag, där det kan ge möjlighet till en parkeringslösning i närområdet, men nu får vi avvakta och se vad Trafikverket säger i frågan, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


12 reaktioner på Startskottet för ny viadukt

Har skrivit så mycket om vår mest centrala Värnamopunkt ”Viadukten.
Inget knyter östra och västra stadsdelarna såsom vår snart 90-åriga viadukt.
Det är med stor glädje jag läser att Värnamo kommun läger upp en ny förbindelse mellan de båda stadsdelarna, östra och västra områdena. Önskar stadens styrande lycka till med att förena stadsdelarna.
Med vänlig hälsning
CG

Detta bygge skulle påbörjats för 10 år sedan. Viadukten har varit i uselt skick länge. Detta har politikerna vetat om. Ändå har man blundat för problemet år efter år. Vilka amatörer!
Nu försöker man istället glänsa och stoltsera med detta projekt. En sak är säker, det sittande styret får inte min röst i höstens val i allafall. Stadsplaneringen måste skötas bättre. Trafiksituationen i stan är ett fullskaligt kaos.

Att det ska ta två år att fatta ett sådant beslut är ju löjligt, men en fotbollsarena skulle byggas. Det kunde bestämmas på några veckor, men det hoppas jag går i graven.

Härligt att höra
Men ska vi ha denna överfart rakt in i centrum? Tveksamt. Att det behövs både en och två överfarter till det är helt klart .

Jag skulle aldrig lägga min tid på att nästan dagligen sitta i bilköer. Det verkar otroligt korkat.

”Viadukten behövs inte”? Förstår att du bor på landet och aldrig är i Värnamo, för då hade du inte skrivit något så dumt. Vissa väljer frivilligt att bosätta sig på landet och trivs där. Det finns ju både för- och nackdelar med att bo på mindre orter. Kanske halva huspriset, men å andra sidan kanske två bilar för att ta sig till och från jobb och vänner. Att betala hälften för ett hus kanske kompenserar pendling. Man kan inte både ha kakan och äta den. Äntligen händer något med viadukten👍.

I flera års tid har det vart prat om att man vill ha ett bil fritt centrum, då ska man väl inte vara så dum att bygga en ny, bättre att riva skiten, och börja arbeta bort trafiken från centrum i stället.

Se nu till att omgående lösa trafiksituationen, den är katastrof! Det kan väl inte vara meningen att vi dagligen köar på 127:an samt att Gröndalsleden ut mot Hillerstorpsvägen står still? Jag lider med de boende på Mosslegatan. Detta är den viktigaste valfrågan i politiken i detta val.

Gummifabriken, viadukt… det är ingen hejd på dyra satsningar i tätorten.
Om kommunen ska växa är det dags att satsa på småorterna i kommunen. Bostadsbyggande, bygga ut service och se till att det finns kommunikationer med buss och bra cykelvägar. Helt enkelt göra det attraktivt och möjligt att bo utanför stan.
Det finns flera sätt att ta sig från ena änden av stan till den andra utan problem.
Viadukten behövs inte.
Skattebetalare på landsbygden vill se att de får något för sina skattepengar.

Viadukten behövs visst. Trafiken runt fyrasnåret är sjuk i samhället som det är nu. Ni lantisar får väl fixa en utbrytarkommun och finansiera den med era egna skattepengar. Vi behöver dem inte utan det är lugnt hahaha.

Ska vi ha huvudled mellan 2 plankorsningar och 100 fällning per dygn?
Mosslegatan är du rätt någonstans?
Mossleplatån 1000 invandrare och nu grisabacken.
Söder om station har man bara stängt övergångar.
Norr om station har man byggt undergångar.
Hoppas på ett matnyttigt svar.
Go kväll!

Mycket positivt att det nu händer något angående denna fråga.

Kommentarsfunktionen är stängd