Nyheter

Startar en klimat- och miljögrupp 

Nyheter Tre regionala representanter från Vänsterpartiet startar en klimat- och miljögrupp i GGVV-regionen.

Tre regionala representanter från Vänsterpartiet startar en klimat- och miljögrupp i GGVV-regionen. Gruppen består av Anna-Karin Ramnemo från Vänsterpartiet Gnosjö och Annika Wretblad och João Figueiredo från Vänsterpartiet Värnamo. Bild: Pressbilder Montage: David Alin

Tre engagerade vänsterpartister från GGVV-regionen brinner för klimatfrågor och har bestämt sig för att kombinera sina styrkor och jobba tillsammans i ett nätverk för att lättare uppmärksamma och påverka miljöfrågorna inom GGVV-regionen. Gruppen består Anna-Karin Ramnemo från Vänsterpartiet Gnosjö och Annika Wretblad och João Figueiredo från Vänsterpartiet Värnamo. Tillsammans går de under namnet “Vänsterpartiets klimat- och miljögrupp i GGVV”.

– Vi önskar med denna grupp komplettera och stärka allt arbete som redan i dag görs inom miljöpolitik. Det finns en ambitionsnivå i GGVV runt klimat- och miljöfrågor men den behöver höjas. Intresset och kunskapen runt miljöfrågor måste bli bredare. Genom att uppmärksamma vad som kan göras kommer vi att kunna öka medvetenheten om problematiken, vilket kommer leda till en förändring. Vi kräver att våra kommuner visar handlingskraft. Agenda 2030-målen måste ligga till grund för alla planer i kommunerna och faktiskt uppfyllas, säger trion i ett pressmeddelande och fortsätter. 

– Vi vill se tydligare, mer konkreta planer i våra kommuner för hur man tänker minska sin klimatpåverkan eller hantera konsekvenserna av pågående eller kommande klimatförändringar. Vi vill att förändringarna ske jämlikt och med hänsyn till sociala aspekter. Vi vill se en ökad ambition och ett mer omfattande arbete i klimat, miljö- och hållbarhetsarbetet i våra GGVV-kommuner, framförallt i en region som är känd i hela riket för sin innovationskraft och förmåga att samarbeta för att nå resultat.

Taggar

Dela