Nyheter

”Stad och land måste ha varandra för att överleva”

”Stad och land måste ha varandra för att överleva”

Nyheter Landsbygden kommer hjälpa Sverige att ställa om men det kräver satsningar, skriver centerpartisterna Johan Hilding, Raymond Pettersson och Emma Söderhjelm i en debattartikel.

Biobränsle som utvinns ur den svenska skogen, etanol som kommer från svenska åkrar och biogas som utvinns ur restprodukter som gödsel och matavfall. Listan kan göras lång över vad den svenska landsbygden kan och kommer att bidra med för att klara klimatomställningen. Men för att klara denna omställning behöver vi entreprenörer och boende på landsbygden. Stad och land måste ha varandra för att överleva, därför behöver vi satsa mer resurser på landsbygden för att locka nya invånare och ge möjlighet för de boende att bo kvar.

Vi behöver öka den offentliga servicen på landsbygden, inte som i dag minska den. Nu senast exemplifierat av att posten vill prova att bära ut post varannan dag.

Vi behöver fler hyreslägenheter främst för unga som söker sin första bostad men också bra boendealternativ för äldre som vill sälja villan eller gården.

Vi behöver bra allmänna kommunikationer för jobb- och studiependling.

Vi behöver bra och säker infrastruktur i form av bredband, ett mobilt telenät med täckning och ett fungerande vägnät för transporter av varor och tjänster.

Vi behöver bra skolor och förskolor så att barnfamiljer upplever det attraktivt att bo på landet.

Nu mer än någonsin behöver vi ett Sverige som vill och prioriterar en utveckling av vår landsbygd.

Johan Hilding (C)

Raymond Pettersson (C)

Emma Söderhjelm (C)

Taggar

Dela


1 reaktion på ”Stad och land måste ha varandra för att överleva”

Biobränsle släpper också ut en massa koldioxid och är katastrofalt ur ett miljöperspektiv.

För övrigt låter allt de skriver fint men samtidigt som jag bott i Värnamo hela mitt liv och där Centern styrt i stort sett hela mitt liv vet jag att det partiet gjort tvärtemot än vad de skriver i insändaren. Säger en sak, gör något helt annat.

Kommentarsfunktionen är stängd