Nyheter

Spred julglädje

Nyheter Odd Fellow Finnveden spred julglädje till fritidshemmet Tjernobylbarnens Oas och Hjärta för barn.

Anna Claesson tackar ÖM Alf Jonasson.  [1/2]

AnnSofie Carpvik-Björhag tar emot gåvobeviset.  [2/2]

Representanter från Odd Fellow Logen 135 Finnveden, ÖM Alf Jonasson, Sven Thuresson samt undertecknad, besökte i går fritidshemmet Tjernobylbarnens OAS. Vi togs emot av Anna Claesson som är verksamhetsansvarig och överlämnade en gåva avsedd för julklappar till utsatta barn i närområdet. Gåvan bestod av 10 000 kronor. Deras arbete i Belarus fortsätter med transporter med förnödenheter av alla de slag med lastbil ungefär var tredje vecka. De har två representanter i Belarus som arbetar heltid med hjälparbetet, behovet är mycket stort betonar Anna, men på grund av det politiska läget och med covid-19 pandemin kan de inte ha läger på Bergsgården för barnen från Belarus som de har haft tidigare om åren. I stället har det jobbats med utsatta barn i närområdet. De har ett samarbete med Hela Människan i Gislaved, där bland annat sju familjer från Gislaveds kommun var på sommarläger på Bergsgården i Åsenhöga.

Åter mot Värnamo var det dags att besöka Hjärta för Barn i Värnamo, där togs vi emot av AnnSofie Carpvik-Björhag, som också fick ta emot 10 000 kronor till julklappar för barn som på något sätt drabbats av någon form av utsatthet.

AnnSofie berättar att de under tisdagen har ”Nobelfest” på Gummifabriken för mellan 45-50 barn och personal, samt att de till Jul delar ut cirka 200 julklappar samt ett antal matkassar till behövande familjer. Deras verksamhet är omfattande och fyller ett stort behov. De har sedan en tid tillbaka ett samarbete med Internationella vänner. 

Text & bild: Jörgen Lundahl

Taggar

2 reaktioner på Spred julglädje

Kommentarsfunktionen är stängd