Nyheter

Språngmarsch i högklackat

Nyheter Gillar du att springa fort? I högklackat? Då kommer det snart ett evenemang i Värnamo som du måste delta i.

Ander Wallin ser fram mot Cityklacken - en löpartävling nedför Storgatsbacken. I högklackat.  [1/2]

Det kommer att bli mycket högklackat i Värnamo den 26 augusti.  [2/2]

Under Värnamodagarna i år så kommer det att bjudas på lite extra festligheter.Detta med anledning till att evenemanget firar 10 år i år.
Centrumledaren Anders Wallin har fingrarna med på ett par av dessa festligheter.
Lördagen den 26 augusti kommer eventuellt gå till historien som den dag då Värnamoborna bröt fötterna.
– Då kommer vi att arrangera ”Cityklacken”.
– En löpartävling nedför Storgatsbacken – i högklackat.
Värnamo.nu uppmanar redan nu ortopeden på Värnamo sjukhus att ha extra personalförstärkning denna dag.
Ett annat evenemang som Wallin hoppas ska locka mycket folk till city denna dagen är ett stort loppis som kommer att arrangeras på Flanaden.
Samma dag kommer det också att bli en jubileumsmiddag med Värnamo Storband. Extra festligt kommer det också att bli på kvällen, när det blir ”Hela Värnamo svänger” med Black Jack & Duojag.
Men Värnamodagarna börjar redan tisdagen den 22 augusti.
Som vanligt så blir det mycket internationell mat och arrangörerna har valt namnet ”Matkulturella torget” för det evenemanget. Namnet speglar rätt väl de maträtter som kommer att serveras och matvagnarna kommer att finnas på plats hela veckan.
Inledningsdagen blir det också den traditionella modevisningen. Värnamos klädbutiker och en del andra butiker kommer då visa upp det senaste modet. Vis av erfarenheten från tidigare år törs man nog utlova att det blir en modevisning utöver det vanliga.
En succé som kommer i repris blir det stora lådbilsrallyt. Även där finns en lätt frakturvarning. Förarna kommer att göra sitt yttersta för att ta sig nedför backen så fort som möjligt. Förra året resulterade detta i att åtminstone några av bilarna blev lätt demolerade.
På fredagen så blir det tillfälle för alla hemvändare att träffas. Då blir det Hemvändarlunch på Tre Liljor.
Under Värnamodagarna kommer det dessutom att arrangeras en mängd andra evenemang som Värnamo.Nu får anledning att återkomma till.

Taggar

Dela