Nyheter

Sprängning på Fredsgatan – en man gripen

Nyheter Klockan 01.35 kom larm om en sprängning i Värnamo. En dörr sprängdes och flera fönsterruter krossades på ett flerbostadshus på Fredsgatan.

Bild tagen vid den sprängda lägenheten på Fredsgatan. Bild: David Alin

Uppdaterad 31 mars klockan 14.59: Jouråklagare bekräftar via åklagarmyndighetens presstjänst på söndageftermiddagen att mannen i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen anhölls vid femtiden på lördagsmorgonen, alltså drygt tre timmar efter att explosionen detonerade på Fredsgatan. Jouråklagaren som just nu har ärendet på sitt bord vill i nuläget inte säga något mer om bevisläget mot mannen eller andra detaljer. Senast på tisdag klockan 12 måste beslut fattas om den anhållne mannen ska begäras häktad eller inte.


Uppdaterat 11.07: Under natten har en man i 20-årsåldern gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot brandfarliga och explosiva varor. Mannen har också anhållits av åklagare.   


Det finns ingen uppgift om att någon person skadats.

Polisen har sökt i området efter någon som ka ha orsakat explosionen men inte hittat någon misstänkt.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse och brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Fredsgatan ligger på Gröndal strax ovanför viadukten,


Angelica Israelsson Silfver vid polisen uppger klockan 09.45 att man fortsätter utredningen. Det finns ännu inga uppgifter om något motiv eller om det är en hotbild mot någon. En eller flera personer är dock föremål för förhör men om det är någon som misstänks för inblandning i själva händelsen är inte fastställt. Polisen kan dock komma med mer information senare under dagen.


Polisens sammanfattning så här långt

01.37 Fredsgatan Värnamo
Polisen är på plats med ett antal resurser på Fredsgatan i Värnamo. Anledningen är en detonation som skett på platsen.

Entrédörren till fastigheten är i princip bortsprängd, men ingen person har skadats fysiskt vid händelsen.

Det nationella bombskyddet är på väg och väntas anlända inom några timmar.

Det har inte funnits anledning att utrymma den aktuella fastigheten. Det bedöms inte vara risk för någon typ av ras.

Räddningspersonal på plats kommer att lämna vidare information om bedömningen på något sätt ändras.

03.38
Avspärrningar har upprättats kring detonationsplatsen.

Flera olika typer av utredningsåtgärder fortgår under natten. Bland annat spåras med polishundar runt i området. Teknisk undersökning kommer att genomföras.

03.52
Dörrknackning genomförs i berörda fastigheter i syfte att inhämta eventuella vittnesuppgifter. Om man sett eller hört någonting som kan vara intressant för utredningen ska man kontakta polis på plats, eller via 11414.

05.18
Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

08.05
Avspärrningarna hävdes vid 07-tiden på lördagsmorgonen. Polisens tekniker är klara på plats och insatsen har avvecklats.

Taggar

Dela


Läs mer

Då kan den anhållne mannen häktas

2 reaktioner på Sprängning på Fredsgatan – en man gripen

Kommentarsfunktionen är stängd