Nyheter

Söker svenska konstnärer

Nyheter Smålands Konstarkiv söker aktivt efter kvinnliga konstnärer som har gjort avtryck i landskapet under senare delen av 1900-talet. Vi letar just nu efter verk av Göta Fogler, Barbro Bråne, Margareta Engström, Gusty Olsson, Karin Karlsson.

Smålands Konstarkiv söker aktivt efter kvinnliga konstnärer. Arkivfoto

De var alla kvinnliga konstnärer som präglade den småländska konstscenen under 60, 70, 80 talet, några av dem även på nationell nivå, men alla är tämligen bortglömda idag. De var alla produktiva och vi vet att det finns många verk där ute. Ibland dyker de upp på auktionskammare och slumpas bort – men för oss på Smålands Konstarkiv har de ett konstnärligt och historiskt värde och är en del av vårt framtida kulturarv.

Smålands Konstarkivs samling syftar till att ge en samlad bild av Smålandsanknuten konst och konstnärer från 1900-talet fram till idag. Att samlingen saknar representation och omfång av kvinnliga konstnärer är ett resultat av hur förutsättningarna sett ut för de kvinnliga konstnärerna. För oss är det viktigt att samlingen har en bred representation av konstnärskap samt att med flera verk av en konstnär kunna fördjupa och bredda bilden av det individuella konstnärsskapet.

Om man vet att man har konstverk av någon av dessa konstnärer och kan tänka sig att sälja eller donera till oss – så hör av er. Man bidrar till en stor kulturgärning för framtiden.

Källa: Pressmeddelande från Smålands Konstarkiv

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Söker svenska konstnärer

Hej!
Har ni möjlighet att publicera bild på de här konstnärernas signaturer? De kanske har väldigt tydliga signaturer men annars kan det vara lättare om man har en bild att jämföra med.
Vi har och får in en hel del tavlor till vår secondhandbutik så vi kan gå igenom o se om vi hittar nån av de här konstnärerna.
Mvh
Elisabet

Kommentarsfunktionen är stängd