Nyheter

Snart slut med gratiselen i Värnamo

Nyheter Nu är det snart slut med gratiselen i Värnamo. I alla fall om kommunstyrelsen beslutar så vid sitt möte i morgon.

Kommunstyrelsen kommer antagligen att sälja kommunens nio laddstolpar till Värnamo Energi.

Bakgrunden är att det i dagsläget finns nio laddstolpar för elbilar i kommunen.
I dagsläget är det gratis att ladda sin elbil där, men det vill Värnamo kommun ändra på genom att sälja sina laddstolpar till Värnamo Energi.

I det försäljningskontrakt som kommunstyrelse ska ta ställning till i morgon så ska stolparna säljas för 1 000 kronor styck. Tanken är att energibolaget ska utarbeta en strategi för hur kommunen i framtiden ska kunna tillhandahålla elladdare till det allt mer ökande antalet elbilar. I förslaget ingår det också att Värnamo Energi ska utarbeta ett system för att ta betalt för laddningarna.

Värnamo Energi konstaterar att affären kommer att innebära en viss inkomst för kommunen. Men det konstateras också att flera laddstolpar kräver åtgärder för att fungera som det var tänkt.
Utöver dessa nio stolpar kommer Finnvedsbostäder att sätta upp laddstolpar i Bor och Rydaholm. Dels för sina egna bilar, dels för kommunens elbilar.

Taggar

8 reaktioner på Snart slut med gratiselen i Värnamo

oj!!!!
gratis el
hur länge har vi skattebetalare betalat elen till dessa ellyxbilar
när får vi gratis bensin??????
Med vänlig hälsning bilisten

Haha, alla elbilar är då rakt inte lyxbilar. Dessutom laddar de flesta sin bil hemma ändå.
Bra att de eventuellt ska börja ta betalt dock, då kan de börja bygga ut fler stolpar också!

Hade kommunen köpt in vanliga bilar till den kommunala bilparken så hade man sparat mångmiljonbelopp som istället skulle kunna läggas på viktigare saker som skola och omsorg.
Dessa elbilar är ytterligare ett exempel på kommunpolitikernas ekonomiska oförstånd. Helt galet!
I Värnamo kommun tillämpar man samma sinne för affärer som Maud Olofsson gjorde när hon köpte Nuon eller sålde svenska posten.
Just det, det är Centerpartister som styr i Värnamo så vad kan man förvänta sig?
Man blir så trött på detta styre som inte på något sätt kan hushålla med skattebetalarnas pengar!

Tvärtom Mats, elbilarna med sina låga drift och underhållskostnader är en utmärkt investering av kommunen.

Tyvärr David, drift och servicekostnaden är bara en del av kostnaden på en bil. Jämför man kostnaden på detta vis så förutsätter det att kommunen får bilarna gratis från bilhandlarna. Men så är inte riktigt fallet. Eller hur? Det är inköpspris kontra värdeminskningen som är den stora kostnaden, och i kommunens fall leasingkostnaden. En El-golf exempelvis kostar totalt 34kr/mil medans en Kia Ceed 1.6 hamnar på 25kr/mil. En skillnad där el-golfen blir hela 37% dyrare.
Här finns alltså massor av miljoner att spara. Detta måste komma upp till ytan, det är ett fruktansvärt slöseri med skattemedel detta. Det är naivt att tro att bara för att man i lilla Värnamo åker omkring i svindyra elbilar och elbussar så löser man det globala miljöproblemet. Sanningen är att inte någon bryr sig om de futtiga miljösstsningarna som görs i lilla Värnamo vare sig nationellt eller globalt sett. De enda som glädjs åt detta är bilhandlarna som kan dra in rejäla intäkter genom av politikernas dumhet och ekonomiska oförstånd.
Men som sagt, egentligen inget nytt, Värnamo kommun är kända för att göra usla affärer och att slösa skattekronor.

Men David, nu har inte kommunen köpt in några Kia soul EV till rabattpris, eller hur? utan en massa värdelösa el-golfar istället. Sedan är de där köpta tidnings artiklar som du länkar till, tänk på det. Skall det finnas något källvärde i det du länkar till så må det vara granskade forskningsartiklar i så fall.
Den verkliga brytpunkten då elbilar kommer vara billigare än fossilbilar ligger ca 15-20 år framåt i tiden, det är de världsledande forskarna överens om. Det är helt onödigt att man investerar i denna dyra teknik i nuläget. Bättre att låta de stora länderna få fart på massproduktionen innan man går in och investerar i en sådan typ av produkt som en elbil. Annat är bara dumheter.
Även om man som kommunpolitiker tillhör den lågbegåvade skaran så måste man i alla fall försöka vara lite strategisk. Det kan inte vara så svårt.
Värnamo kommuns ekonomi går nu runt på lånade pengar tack vare idiotinvesteringen med gummifabriken. Man måste försöka besinna sig och tänka lite ekonomiskt när man satt sig i den ekonomiska situation man är i nu. Det är i alla fall min åsikt.

Kommentarsfunktionen är stängd