Nyheter

Snabbmatsrestaurang får ny ägare

Nyheter Franchisetagaren och McDonald's-veteranen Patrik Hjelte expanderar sin verksamhet till Småland genom att ta över tre restauranger i Vetlanda, Värnamo och Ljungby. Fokus efter ägarbytet kommer att ligga på att förstärka kvaliteten och gästupplevelsen, två fundamentala delar som utgör kärnan i Hjeltes verksamhet, skriver Hjelte Restaurang i ett pressmeddelande.

Patrik inledde sin resa inom McDonald’s som medarbetare år 1991. Efter flera år på restauranggolvet tog han steget till huvudkontoret och blev franchisetagare 2006. Hjelte utökar nu sin redan omfattande portfölj, om 28 restauranger och drygt 1 800 anställda, genom förvärven av de tre nya restaurangerna.

– Förvärvet av restaurangerna i Vetlanda, Värnamo och Ljungby är en spännande möjlighet att föra vårt engagemang till en ny region där enastående mat och service står i centrum. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla restaurangernas kompetenta medarbetare och erbjuda dem ännu fler möjligheter att växa internt säger Patrik Hjelte i ett pressmeddelande.

Hjeltes verksamhet började i liten skala innan den gradvis växte genom flera förvärv av nya McDonald’s-restauranger. År 2017 fördubblades bolagets storlek genom ett stort uppköp i Skåne. Idag sträcker sig hans restaurangnätverk över flera delar av Sverige, inklusive Småland. En stor del av Hjeltes framgång har varit hans engagemang för att stödja och utveckla medarbetarna, många medarbetare har arbetat i organisationen under lång tid och fått möjlighet att axla ett allt större ansvar under sin karriär. För de restauranger som Hjelte nu tar över i Småland kommer arbetet att fortsätta i den anda som har präglat hans övriga verksamheter.

– Det är tre fantastiskt fina restauranger som Ulrik Zinnerfors byggt upp genom åren, och jag ser fram emot att ta över rodret och styra mot en ännu bättre gästupplevelse. Jag är övertygad om att vi, förutom att satsa ännu mer på gästupplevelsen, kommer skapa en ännu tightare sammanhållning i teamet, säger Patrik Hjelte.

Patrik Hjelte tar formellt över som franchisetagare av restaurangerna i Vetlanda, Ljungby och Värnamo den 1 september 2023.

Taggar

Dela