Nyheter

Snabb behandling på akuten i Värnamo

Nyheter Akutmottagningen på Värnamo Sjukhus är bland de snabbaste mottagningarna i landet när det gäller att utreda och behandla sina patienter.

Bra samarbete och kommunikation är nyckeln, tycker Elisabeth Andersson, Jeanette, Emira Bosna, Terje Blomstrand, Martin Peraić, Hassan Musse, Christin Sjölander och Per Jensen på akutmottagningen, Värnamo sjukhus. Foto: Mikael Bergström

I genomsnitt tar det 142 minuter från det att patienten kommer in till dess att patienten fått vård.
Det nationella måttet fyra timmar innebär att patienten ska vara undersökt, behandlad och klar– för att antingen återvända hem igen, eller läggas in.
Samtidigt blir allt fler patienter färdigbehandlade på akutmottagningen.

– Detta är ett inarbetat arbetssätt för oss sedan många år, och vi ligger ofta i topp. I år ligger vi trea i Sverige, något år har vi legat etta. Men vi ligger i år etta för åldersgruppen över 80 år. Barn och äldre är grupper som vi har extra fokus på, eftersom det innebär ökad risk för äldre människor som får vara här länge, och det är jobbigt för små barn att vänta, säger Terje Blomstrand, narkosläkare och verksamhetschef för akutmottagningen.

ST-läkaren Martin Peraić er fler skäl till varför akutmottagningen i Värnamo fungerar så bra.
– Vi är välbemannade, speciellt sen eftermiddag och tidig kväll, när vi har många patienter. Dessutom är våra sjuksköterskor duktiga på att göra bedömning i receptionen av vilka patienter som kan hänvisas till vårdcentral eller jourcentral. Det är en styrka som gör att vi får färre patienter och därmed kan lägga fokus och resurser på rätt patienter, vilket också resulterar i att våra handläggningstider blir kortare, säger han.

Taggar

Dela


1 reaktion på Snabb behandling på akuten i Värnamo

Kan bara instämma i lovorden!
För rätt många år sedan behövde jag akutvård med efterföljande vård på intensivavd. Perfekt och proffsigt alltsammans.

Kommentarsfunktionen är stängd