Nyheter

Smet från påkört rådjur

Nyheter Just nu är det tätt mellan viltolyckorna i kommunen. Framförallt är det rådjuren som faller offer för bilarnas framfart

I går vid 15.12 fick polisen påringning om en viltolycka vid Vällesten, strax utanför Värnamo. Inringaren hade då observerat ett påkört rådjur.

Rådjuret var skadat men vid liv när det upptäcktes. Inringaren valde då att avsluta djurets lidande.  För bilägaren som smet från händelsen väntar rättsligt efterspel, om vederbörande kan identifieras. Brottet rubriceras inte som smitning, utan som ett jaktbrott.

I går kväll inträffade en viltolycka på väg 609, strax norr om Tånnö.

Även där var det ett rådjur som blev påkört. Det uppstod inga personskador, däremot fick bilen en del skador i fronten. Även rådjuret skadades, men inte värre än att djuret kunde ta sig från platsen. Polisen ringde då till eftersökspersonal som skulle söka efter det skadade djuret.

På Gällarydsvägen, strax utanför Bor inträffade nästa viltolycka. Här fick bilen inga skador men rådjuret skadades. Även här så försvann djuret från platsen och eftersökspersonal fick kallas till platsen.

Utöver dessa olyckor rapporteras det även att tåget på något ställe i kommunen under gårdagen kört på rådjur.

Arkivfoto

 

 

 

Taggar