Nyheter

Smålandspremiär för Johnny Cash-gudstjänst 

Nyheter Musik och berättelser från Johnny Cashs liv får nytt liv genom en musikgudstjänst. I helgen gör Playin’ Prayers Smålandspremiär i Bredaryds kyrka.

Pressbilder: Playin’ Prayers

Playin’ Prayers består av prästen Andreas Thalenius och de fyra musikerna Michael Ardenheim, Gugge Hultman, Olof Andersson och Stina Rosén.  [1/2]

Bandet har under de senaste åren fyllt kyrkor i västra Sverige med en gudstjänst tillägnad musikikonen Johnny Cash och nu får Bredarydsborna chansen att uppleva konceptet.   [2/2]

Playin’ Prayers består av prästen Andreas Thalenius och de fyra musikerna Michael Ardenheim, Gugge Hultman, Olof Andersson och Stina Rosén. Bandet har under de senaste åren fyllt kyrkor i västra Sverige med en gudstjänst tillägnad musikikonen Johnny Cash och nu får Bredarydsborna chansen att uppleva gudstjänsten.

– Det ska bli väldigt roligt att göra det här och vi hoppas att det ska uppskattas. Det brukar både vara gudstjänstsfirare och folk som är intresserade av Johnny Cash som brukar komma på konserterna, så vi hoppas att det blir en givande kväll, säger Andreas Thalenius. 

”Få artister har haft samma betydelse som Johnny Cash. Sprungen ur fattigdom och gospel skapade han ett avtryck i den amerikanska historien. Vi får följa hans liv och musik i en gudstjänst. Vi går följa Johnny Cash liv från födelse till graven i en musikgudstjänst. Musiken och tron som formade honom. Den enorma framgången men också det stora personliga mörkret med drogerna, omvändelsen och den starka Gudstron. Men också att leva med sår, missbruk och misslyckande. Sånger kombineras med berättelser ur hans liv och reflektioner om hans sånger. På skärmen kan man följa med i texterna och se bilder från hans liv”, skriver bandet i ett pressmeddelande. Exempel låtar som framförs under gudstjänsten är ”Folsom Prison Blues”, ”Five Feet High And Risin”, ”God´s Gonna Cut You Down”, ”Hurt”, ”San Quentin” och ”Sunday Morning Coming Down”. 

– De här gudstjänsterna brukar bli väldigt fina kvällar, så vi hoppas det ska uppskattas, avrundar Andreas Thalenius. 

Taggar

Dela