Nyheter

Smålands korvfestival i Hagshult

Nyheter Ulrica Björnhag grundade, tillsammans med sin man Carl-Johan Bertilsson, Kopensionatet 2016, de öppnade gårdsbutiken för 1,5 år sedan och vill nu sätta Småland på kartan med en riktig korvfest.

Ulrica Björnhag  [1/2]

Här kommer korvfestivalen hålla hus nästa år  [2/2]

– Vi vill välkomna alla som älskar korv och de som inte ännu har fattat att de gör det till oss i mars nästa år för då blir det korvfestival här i Hagshult, säger Ulrica Björnhag.

Ulrica menar att det behövs en korvfestival här eftersom mycket av den svenska korven görs i Småland. Det började med att hon ville ”hitta på nåt rolig” under det första kvartalet då det i inte händer något kul.

– Ja och så såg jag att det var korvens dag i mars. Jag vet ju att de har en korvfestival i Stockholm, som väldigt många uppskattar och vi skulle vilja etablera någon liknande tradition även här i Småland.

– Planen är att vi ska bjuda in glada korvälskare att äta och handla korv, korvtillbehör, dryck och annat som kopplar till korv. Visserligen är mars en lurig månad med tanke på vädret. Men vi tänker att vi har härliga eldar, massor av gott att äta, musik och andra trevligheter som kan kompensera för eventuellt dåligt väder.

Det är ju en liten bit kvar innan det är dags, hur kommer ni att förbereda er?
– Vi har ett Instagramkonto ”Smålands korvfestival” och en hemsida som vi håller på att sätta upp (korvfestival.se). Här ska både utställare och besökare hitta bra information. Vi deltar också i Rusken runt och på Gårdsrundan i höst så vi kommer att ta alla tillfällen att informera mer om Smålands korvfestival löpande. Vi kommer såklart också att behöva ta hjälp med allt från parkeringsvakter till sponsorer också.

Ulrica visar mig en av kohagarna där det just nu går kor och betar.

– I mars kommer korna att vara inomhus och då har vi massa mark här som vi kan använda. Jag har ingen aning om hur många som kommer att hitta hit men när det är kosläpp kommer det omkring 350 personer. Om det kommer 500 till korvfestivalen är jag nöjd, kommer det 5000 så blir jag rädd, säger Ulrica och skrattar.

– Det kommer att vara gratis att gå in på Smålands korvfestival och syftet är inte att vi själva ska sälja så mycket, visserligen kommer gårdsbutiken vara öppen men vi vill skapa ett kul och härligt event som hyllar Småland och korv – ett kul tillfälle att träffas, äta och pratat KORV!

– Det kommer att bli en härlig fest, avslutar Ulrica.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


2 reaktioner på Smålands korvfestival i Hagshult

Kommentarsfunktionen är stängd