Debatt

Slutreplik från MUF

Slutreplik från MUF

Debatt Moderata Ungdomsförbundet ger en slutreplik till debatten med Socialdemokraterna: Sossarnas patent på makten har gått ut Socialdemokraterna behöver komma ner på jorden och inse att deras storhetstid är förbi.

Adrian Ericson från SSU är snabb med att replikera (den 15 januari) på den debattartikel som vi skrev gällande kravet på att Moderaterna tillsammans med Allianspartierna bör fälla regeringen.

Man skulle kunna tro att Adrian inte har insett att Sveriges regering är i minoritet och därför måste söka stöd för att få igenom sin politik. Givet situationen med ministrar som fått flotta bostäder av facket, försämrade relationer med omvärlden, bland annat Israel och Danmark, och dalande opinionssiffror förstår vi att SSU blir kallsvettiga. Faktum är att ett socialdemokratiskt styre inte längre är status quo i svensk politik och likt vilken minoritetsregering som helst riskerar man att bli fällda om man inte kan styra landet.

Det blir för oss märkligt när Adrian fortsätter och utlyser oss till hycklare om öppenhet när vi är det ungdomsförbund som både bidragit med idéerna för att hjälpa fler människor i nöd och som dessutom har idéerna för en integration som bygger ett Sverige som håller ihop.

SSU försvarar ett parti som genom tiderna varit emot arbetskraftinvandring och som hyllar fackföreningar även när dessa hindrar människor att gå från utanförskap in i arbete. Detta är hyckleri. Regeringens politik med skattehöjningar gör att 8 av 10 människor får mindre slantar i plånboken och detta kommer inte hjälpa nyanlända människor in i jobb. Samtidigt höjer man bidrag och ersättningar för att aktivt låsa in människor i utanförskap. Detta är hyckleri.

Vi har alltid varit tydliga. Ett samarbete med Sverigedemokraterna finns inte på vår agenda. Vårt krav är inte heller ett samarbete med Sverigedemokraterna. Vårt krav är att Moderaterna tillsammans med Allianspartierna ska lägga en gemensam alliansbudget. Som opposition är vårt främsta mål att få gehör för den politik som bygger Sverige starkt och vi kan därför inte heller förhålla oss till hur andra partier väljer att rösta. Om regeringen vill få gehör för sin politik i Riksdagen får man vara beredd att släppa stoltheten och söka samarbete över gränserna.

År 2013 sade Magdalena Andersson, idag finansminister, att det inte var oppositionens uppgift att lotsa igenom regeringens budget. Detta sade hon efter att Socialdemokraterna då tillsammans med bland annat Sverigedemokraterna brutit ut, och ändrat, delar ur dåvarande Alliansregeringens budget. Precis som då är det nu inte vår uppgift som opposition att driva igenom regeringens budget.

Vi behöver en regeringen som sätter stabilitet, tillväxt och bostadsbyggande i fokus. Det står Allianspartierna för. Vi behöver inte en regering som lånar pengar för att klara flyktingkatastrofen utan att genomföra reformer som hjälper människor in på arbetsmarknaden. Vi behöver med andra ord inte en regering som skickar notan på framtiden. Regeringen behöver bytas ut.

Jonas Ericson, distriktsordförande MUF Jönköpings län

Rasmus Törnblom, förbundsordförande MUF

Taggar