Nyheter

Slog och sparkade kvinna på julafton – man åtalas för flera brott

Nyheter En man i 50-årsåldern står åtalad för en rad brott mot två kvinnor. I ett av fallen är brottsrubriceringen grov misshandel.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Totalt är det nio åtalspunkter i stämningsansökan. Det grövsta rör grov misshandel och inträffade på julafton i en kvinnas bostad i Värnamo. Mannen ska ha delat ut sparkar och slag mot en kvinna i 45-årsåldern. Våldet ska ha riktats mot både kropp och huvud och brottsoffret ska bland annat ha fått sänkt medvetandegrad till följd av detta.

På en annan adress i Värnamo ska han cirka tre månader tidigare ha misshandlat en annan kvinna. Bland annat genom att ha tagit strypgrepp och kastat iväg kvinnan som drabbades av andnöd samt smärtor på olika delar av kroppen. I samband med detta ska han dessutom ha uttalat hot i form av att han skulle ”borra in en kniv” i henne.

Bröt mot kontaktförbud

Efter händelsen så begärde kvinnan ett kontaktförbud mot honom. Men han ska ändå ha fortsatt att hota kvinnan, samt under en dag olovligen trängt sig in i hennes bostad vid två tillfällen.

För brotten mot den kvinnan står han åtalad för misshandel, hemfridsbrott, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud.

Men mannens brottslighet stannar inte där. Han ska under hösten även gjort sig skyldig till bland annat skadegörelse mot en av kommunens bilar samt två stölder inne på Värnamo sjukhus.

Efter den grova misshandeln på julafton anhölls mannen, men släpptes sedan. Dock häktades han efter stölderna på sjukhuset i februari.

Rättegången hålls under tisdagen och onsdagen i Jönköpings tingsrätt. Mannen förnekar samtliga brott han står åtalad för.

Taggar

Dela