Nyheter

Slår ett slag för Vandalorum och skapande skola 

Nyheter Annie Lööf slår ett slag för Vandalorums betydelse för regionen och satsningen på skapande skola.

Annie Lööf slår ett slag för Vandalorums betydelse för regionen. Foto: Pressbild  [1/2]

"Vi ska vara stolta över hur verksamheten har utvecklats under det här decenniet", säger Annie Lööf. Foto: Pressbild  [2/2]

Under Annie Lööfs digitala besök i hemtrakten var ett av besöksmålen konstmuseet Vandalorum, för att lära sig mer om konstmuseets designskola för barn och om museets samarbeten med den lokala tillverkningsindustrin och designhögskolorna. I år firar Vandalorum tioårsjubileum och partiledaren från Maramö ser med glädje på museets utveckling. 

– Det är väldigt spännande hur Vandalorum har utvecklats under de här åren. Vi ska vara stolta över hur verksamheten har utvecklats under det här decenniet. Museet växer i takt med det ökade intresset och för mig som partiledare med starka rötter i Värnamo så är det otroligt häftigt. Det är ett viktigt landmärke för regionen.

En del i Vandalorums arbete är att hålla en designskola för kommunens skolbarn i enlighet med satsningen Skapande skola. En satsning som medverkar till att kulturella och konstnärliga uttryck långsiktigt integreras i skolan.

– För oss i Centerpartiet är skapande skola jätteviktigt. Det fina med det här initiativet är att se hur man bjuder in barn och unga till kulturen, med kreativitet och påhitt och att eleverna gör det tillsammans med sina klasskamrater. Det är spännande att se vad offentliga institutioner och skolor kan göra tillsammans. 

Taggar

Dela