Nyheter

Skräpigt på parkeringsytor

Nyheter Under morgonen har läsare inkommit med ett flertal foton från parkeringsplatser i Värnamo. Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, berättar om en lite stökig natt

– Det har varit lite stökigt i Värnamo i natt. Ett bråk, där en yngre kvinna fick slag i ansiktet, som vi har berättat om tidigare och en kille som fick en flaska i huvudet. Händelserna inträffade efter midnatt. Killen, som fick flaskan i huvudet, ville inte prata med oss om händelsen, men vi påbörjar, som sedvanligt, en utredning om misshandel, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson. 

Läsarbild  [1/3]

Läsarbild  [2/3]

Läsarbild  [3/3]

Taggar

13 reaktioner på Skräpigt på parkeringsytor

Vem är arrangör och finns tillstånd enligt ordningslagen från polisen? Var fanns polis, vakter och renhållning? Det var fylla, nerskräpningen, urinering, trafiköverträdelser som var riktigt farliga.

Jag är för sammankomster i sak, men gårdagens evenemang var bara en grov överträdelse.

de är så smarta att de skapa en fejkprofil på Facebook.
Sedan lägger de ut ett arrangemang eller kallar de det för spontancrusing. Så vips är allt ansvar borta. Bara synd att inte polisen och kommunen lägger ner lite mer energi att stoppa.

Det såg inte bra ut på Coops parkering i dag 😲 jag körde in men vände på en gång. Då det låg glas och burkar och skräp över hela parkeringen och preems område. Här finns inga coronaregler eller coronapandemi i Värnamo 😔 inte första gången man väljer en annan affär.

Inget folkvett eller ansvar. Det du håller i släpp det på marken och låt andra städa.
Det behövs mer inverkan från polisen!

Håller med om att nedskräpningen blir lite väl mycket. Men det var samtidigt oerhört många åskådare i stan som släpade ut små solstolar och hade lite eget dricka med. Många satt jämte och njöt av många fina bilar.

Att ni bara orkar klanka ner på cruisingfolket i den här stan. Hela kommunen är en svinstia. Dagligen. I flera år städade jag gator och torg, parkeringsplatser och återvinningscentraler efter ert skräp i den här kommunen utan cruising varenda dag år ut och år in midsommarafton, juldagen, nyårsdagen och tog reda på era skräp ni dumpat runt Bredasten, vid Willys, Vid Ica Kvantum.

Det var soffor, bord, stolar, Tjock-tv, stekpannor, böcker, fimpar, snusaskar, godispapper, burkar, glasspapper och sönderslaget glas vareviga dag året om vareviga dag.

Mitt arbetspass slutade aldrig vid fyra, sju, åtta eller nio som andra gick hem från jobbet utan jag fick jobba ofta till närmare tolv på natten sex dagar i veckan oftast fick jag ta extra städning på söndagar också. Det var inte okej!

Har aldrig sett en så skitig kommun som Värnamo och då har jag flyttat och jobbat på ett flertal platser i vårt avlånga land men Värnamo tar priset. Nu i veckan var Värnamo åter på tapeten om nedskräpning på återvinningsstationerna i kommunen. Och det var minst lika många av ”er andra som lät skräpet flöda inne i stan i går kväll under cruisingen”

Jag bevittnade själv nerskräpningen av publiken med ölburkar, fimpar, cigarett askar, ja vete tusan allt. Bredastens området är vida välkänt utanför vår kommun som nerskräpat.

Jag flyttade hit för elva år sedan och städade bland annat på Bredasten vid Max och biten ner mot Viadukten där E4 går över. I dag har jag förslitningsskador och är sjukskriven efter att ha städat i den här kommunen efter ert slängda bråte. De var inget cruisingfolk som slängde sängar och bokhyllor, byråer och porslin. Det var ni som läser det här.

I dag ser återvinningsanläggningarna i den här kommunen för illa ut och personalen som städar går på knäna. Folk vill inte jobba med det för det är för tungt för en person själv att städa 12–13 timmar, ibland 17–18 ja till och med 20 timmar för att hålla rent skiten ni slänger där det inte hör hemma.

Jag har också påtalat till Vårnamo kommun att fler papperskorgar behövs inne i stan och längs våra promenadstråk längs Jönköpingsvägen utan gehör. När plockade du själv upp ett glasspapper efter någon eller dig själv sist? Ser dagligen Varnamobor slänga skräpet på backen!

Tänk hur illa ni behandlar Sverige och världen, vi kan inte ens bada i sjöar och hav i Sverige längre för all nerskräpning. Men det gör väl inget. Vi ska j alla dö snart eller hur tänker ni som klankar ner på cruisingfolket som var här i stan i några timmar? Är det inte kul att lilla Värnamo får lite drag och gillar ni inte kommunen så dra härifrån eller börja plocka upp ert eget skräp!

Vi är i fortfarande i en pandemi som kallas corona. Vi har fått sitta inne i flera år så är det inte kul att det börja hända lite saker och ting.? Hade önskat att jag sluppit bo i den här dagligen skitiga Värnamo där folk bara ska gnälla på allt och alla.

Nu är det dags att du ser om ditt eget hus och vad du gör för du har aldrig slängt ett tuggummi eller en cigarrett på gatan eller tagit din glass och låtit papperet glida ur händerna i tron att ingen såg dig. Men jag såg precis vad du gjorde i lördags kväll. Du skräpade ner och slängde ölburkar bakom min rygg där jag satt och sedan skyller du på de andra. Ja, på de andra som sköter sig.

Jag var flera timmar i stan på flera platser såg ingen jänkare slänga något skräp på gatan däremot såg det för illa ut där du och jag satt efter besökarna så dra allt jänkarefolk över en kant är att ta i och det var fler besökare som pissade än vad jag såg jänkarefolket göra. Men om du inte gillar dessa fina bilar från en tid då bilar var bilar kan du flytta in i en hydda i skogen så slipper jag både höra ditt gnäll och städa efter dig besökare.

Nej, alla måste vi ta ansvar för jorden. Av jord är du kommen av glas papper och cigarretter, tuggummi och burkar ska du bli när du i döden kliver in. Ingen växtlighet utan ett hav av skräpet du nyss la ut.

Detta inlägg kommer skapa debatt men nästa gång kan skräpet du slängde ligga i din egen rabatt.

Kommentarsfunktionen är stängd