Nyheter

Skräpiga fastigheter under lupp

Nyheter Ärendehanteringen av ovårdade fastigheter i Värnamo kommun diskuterades på onsdagens landsbygdsdialog.

Ärendehanteringen av ovårdade fastigheter i Värnamo kommun diskuterades på onsdagens landsbygdsdialog. Bilder: David Alin

Tidigare under hösten berättade vi om en ovårdad fastighet som skapade frustration bland Dannäsborna. Inför landsbygdsdialogen i Torskinge församlingshem kom en tanke om att städa upp marker och hus som upplevs som skräpiga. Linus Enochson på teknik- och fritidsförvaltningen tog ordet.

– Det är ett pågående arbete. Det kan gå ganska så lång tid innan en myndighet kan gripa in, men det går en gräns när det blir en angelägenhet så att det blir en fara när andra. Det blir lätt att en process som påbörjas kan dras i långbänk, då det är en svår process att hantera som kan ta lång tid. Nu vet jag att det har påbörjats en process på en fastighet. För några veckor sedan träffade en representant på plan- och byggenheten byalaget för en dialog och inom kort ska det berörda ärendet upp i samhällsbyggnadsnämnden, säger Linus Enochson. 

– Kommunens arbete går inte ut på att vi ska köra runt och leta efter ovårdade fastigheter. Vårt uppdrag ligger i att bedriva tillsyn och att kontrollera de uppgifter vi får in, så använd ert engagemang och skicka in tips och klagomål, säger landsbygdsutvecklaren Jirka Bärnlund Fors. 

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) tillade:

– När det gäller sådana här saker finns en galen byråkratisk process kring sådana här ärenden, men vi delar den frustration som ni känner och vi delar de synpunkter ni känner, 

Taggar

Dela


Läs mer

Övergivet hus irriterar närboende: ”En soptipp”