Nyheter

Skottlossning på Vråen – två gripna – vittne berättar

Nyheter Poliser har sedan 16-tiden haft en insats kring Ynglingagatan på  Vråen i Värnamo där man tvingades skjuta två varningsskott. Uppdaterat

Enligt polisens presstalesman Björn Öberg är två män gripna och de anhölls senare.

Varför varningsskotten avlossades vill man från polisen ännu inte berätta eller om de gripna kan ha något samband med tidigare skjutningar i denna del av stan.

Vid Vråen skulle polisen kontrollera två personer när polisen sköt varningsskott. Ingen är skadad. De två männen som skulle kontrolleras är nu gripna. Polisen meddelar att läget är under kontroll. Området var avspärrat fram till klockan 18.50 för teknisk undersökning.

På grund av förundersökningssekretess vill åklagaren ännu inte gå ut med någon brottsrubricering.

Polisens användning av tjänstevapen utreds av avdelningen för särskilda utredningar under ledning av en åklagare från särskilda åklagarkammaren.
Att polisen skjuter varningsskott är ovanligt. Det sker i snitt ungefär 15 gånger per år i landet.

Ett vittne till händelsen berättar:
– Jag kom från Vråen centrum på gångstråket och vid korsningen nedanför förskolan och hundrastgården hör jag skottlossning till höger och duckar. Därefter ser jag två personer rusa i riktning mot Rörstorp. De grips av polis som är snabbt på plats.
– Visst blir man skärrad, men känns ändock tryggt med att det var polisen som sköt varningsskott och ingen direkt skottlossning mot person.

Taggar

Dela


1 reaktion på Skottlossning på Vråen – två gripna – vittne berättar

Äntligen börjar polisen dra sina pistoler och visar vem som bestämmer, bra gjort men ta med er tyngre för att ha en skrämselfaktor, det behövs i lilla Texas. Det är bra gjort, fortsätt skjuta varningsskott för det är bara ni som står för avfyrningen och kan med gott samvete veta att ingen kommer till skada. Gör en riktig insats men överraska dem ordentligt mitt i natten så lyckas ni med mycket mer

Kommentarsfunktionen är stängd