Nyheter

Sköt mitt bland lekande barn – nu inleds rättegången

Nyheter Plötsligt bröts lördagslugnet på innergården i Värnamo när skotten ekade mellan husen. Föräldrar sprang ut för att hämta in sina lekande barn. På torsdag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt mot de två tonårspojkar som misstänks för skotten.

En kryddburk innehållande hylsor hittades i ett förråd med koppling till en av de misstänkta. Bild från polisens förundersökning

Till en början var de båda misstänkta för försök till mord, men det har i stämningsansökan skrivits ner till grovt olaga hot och misshandel. Offret är en man i 25-årsåldern som till att börja med själv var misstänkt för att ha avlossat skotten på innergården i närheten av Ringvägen i Värnamo.

Han berättar själv i polisens förundersökning att de två misstänkta visslade efter honom när han kom ut från en port och när han gick dem till mötes fick han motta både sparkar och slag. I det tumult som uppstod dök plötsligt en pistol upp.
”Han tar fram pistolen och siktar mot x, känslan var att han skulle dö. Killen höll pistolen med rak arm mot x. Han höll med höger arm. Det tog en sekund från att han siktade till att han sköt. X trodde han blev träffad. Det var cirka tre meters avstånd mellan dem”, står att läsa i polisens förundersökning.

Sköt bland barnen

En vän till offret befann sig på platsen och han berättar följande i förundersökningen:
”Det var barn som var ute och lekte vid gungorna. Y hade ryggen mot dem när han sköt. Folk sprang ner för att hämta in sina barn”.

Efter skotten, som inte träffade, sprang de misstänkta, som är 16 och 19 år gamla iväg från platsen. Offret jagade efter och häftig ordväxling uppstod mellan offret och andra boende vid platsen. Han ska bland annat ha kastat sten mot huset i tron av att de misstänkta befann sig därinne.

Någon bakgrund till det hela framgår inte. Tonårspojkarna pekades ut av vittnen strax efter händelsen men greps inte förrän en månad efter skjutningen som inträffade lördagen den 9 april.

På torsdag inleds rättegången. De båda misstänkta förnekar brott.

Taggar

Dela


1 reaktion på Sköt mitt bland lekande barn – nu inleds rättegången

Ledsamt att så unga människor måste sätta livet till i stads apparaterna.
En gång, för alltid efterlyst!
Och varför, när ingen av dem fångas upp i tid, vill jah påstå.
Men så har ju dagens samhällsbild blivit, vi välkomnar den amerikanska stilen- skjut först och fråga sedan…

Om svar finns att få.
Ganska otäck värld vi lever i, förutom allt ok vi skall bära av naturens undergång.
Sinom sin tid lär vi alla få så, vad som var rätt och vad som felen inneburit!
Helt enkelt, den som lever lär se huruvida världsordningen sig i botten kör.
Har dock alltid fiskat och önskar inte napp på botten igen!

Kommentarsfunktionen är stängd