Nyheter

Sköt dig själv och skit i andra!

Nyheter "Lev livet, njut, ha kul och gör så gott du kan, för vet du vad? En dag är du död", skriver Niklas Lindkvist i en krönika.

"Lev livet, njut, ha kul och gör så gott du kan, för vet du vad? En dag är du död", skriver Niklas Lindkvist i en krönika. Arkivbild.

Fel gör vi alla, kasta den där första stenen om du vill men du är inte ett skit bättre själv. 

Alla har vi gjort saker vi ångrar och skäms över men det är ju omöjligt att gå runt och fundera på det för då är det ju bättre att nån spikar igen kistlocket och gräver ner oss. 

Det finns säkert människor som tycker att jag är en jubelidiot, okej för mig, tyck vad ni vill men min tanke är alltid att göra gott och att vara en juste snubbe, men, det kanske blir fel ibland. 

Jag hör ofta nån säga typ ”Hörde du vad han gjorde förra veckan?”, ”Vet du vem hon var och fikade med i tisdags?”…ok, men, jag bryr mig inte. Är det inte bättre att var och en sköter sitt? Varför ska det alltid finnas en publik runt våra privata liv? Jag förstår att tjuriga gubbar och en och annan gnällig kärring kan ha synpunkter på senaste matchen IFK Värnamo spelade men att ge sig in och spekulera och fundera i andra människors tankar och liv känns lågt. Ett bottennapp helt enkelt och där du varken får upp drag eller krok. Sköt ditt och låt andra sköta sitt. 

Vill jag slita av mig byxorna och springa i kalsongerna nerför Storgatsbacken så måste jag ju få göra det, eller? Visst, någon optiker, tandläkarassistent, bilskollärare, brevbärare eller någon annan skulle ju naturligtvis berätta om det dom såg. ”Har ni hört, han sprang i bara kalsongerna nerför Storgatsbacken”… ”Är det sant, ojdå” svarar då den som fått informationen och sprider sedan detta vidare till sina nära och kära. Så här håller det på, om och om igen. Jag tycker det är sorgligt på något vis. Vilka liv lever vi när vi njuter av andras liv? Visst ja, vi njuter ju inte när det går bra för andra utan det är ju för det mesta när det skiter sig och går fel för andra, ja, då njuter vi och sjunker ner extra långt i soffan med en nybryggd kopp kaffe i handen. Mycket märkligt beteende faktiskt. Det bästa vore ju om alla höll käften och skötte sitt. Man pratar om sina saker och låter bli att pilla i vad andra sysslar med. Tråkigt? Ja, kanske. Jag vet inte vad som är rätt och riktigt och jag har inget facit men att sitta runt fikabordet på jobbet och prata om saker som man har hört på håll. Nja, det känns ju en aning tveksamt. Min pappa har alltid sagt till mig: ”Sköt dig själv och skit i andra”. Jag gillar det. Det är tryck i den meningen och förstår man orden så blir det rätt okej. Man gör sitt bästa och man bryr sig inte om vad andra gör. Visst, det blir fel och tokigt i mitt liv ibland men jag försöker aldrig att lägga mig i hur andra lever och jag försöker att göra så gott jag kan. Självklart har även jag suttit i en av vagnarna i Värnamos ”skvallertåg” och pratat om sånt som jag inte har att göra med. Men, jag försöker att träna bort det så att jag en dag helt kan öppna dörren och kliva av ”skvallertåget”. 

Och bland det värsta jag vet är tjuriga och stelbenta män och gnälliga och tråkiga kvinnor som tror sig veta allt och även tror sig ha svar på allt. Men, ingen har svaren. Lev livet, njut, ha kul och gör så gott du kan, för vet du vad? En dag är du död. 

Trevlig sommar! 

Niklas Lindkvist 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Sköt dig själv och skit i andra!

Så bra skrivet Niklas 👍. Håller med dig till 100 procent😊

Tycker det är kul med gnälliga damer och tjuriga gubbar. För då har vi andra något kul att prata om🙂

För det som kommer i nyhetsväg varje dag är väl inte så roligt!

Ne,j vad vore livet om man inte hade lite skvaller om tjuriga gubbar och gnälliga tanter. Bryr er om andra och ta vara på varandra. För en dag är du död och ingen har brytt sig om dig. Och då dör du ensam för du ha skitit i andra.

Så är det nog, man kan tänka fel, men man ska absolut tänka själv.
Och givetvis ta ansvar för sitt yttrande om det fälls u och ingen annan skuldbelägga.
För en kastad sten är som ett förlupet ord, som inte går att hejda.

Kommentarsfunktionen är stängd