Nyheter

Skolverksamhet under lupp

Nyheter Under våren genomför barn- och utbildningsförvaltningen en utredning av hela skolorganisationen.

Under våren genomför barn- och utbildningsförvaltningen en utredning av hela skolorganisationen. Bilder: Pressbild/Pixabay

I arbetet med att nå en budget i balans behöver flera olika delar av barn- och utbildningsförvaltningens organisation ses över, både på kort och lång sikt, för att ha en organisation som möter kraven på att erbjuda en god och likvärdig utbildning i förhållande till de resurser som tilldelas. Av den anledningen har barn- och utbildningsnämnden beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att anlita en extern utredare som ska utreda och ge förslag på hur en framtida och effektivare skolorganisation ska se ut i Värnamo kommun framöver.

– Utredningen får visa vad som är bäst, den ska ge förslag på hur vi kan säkra likvärdig utbildning med behöriga pedagoger även i våra mindre skolor och få en effektiv och ekonomiskt hållbar skolorganisation i hela kommunen, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson.

Utöver skolorganisationen kommer även förvaltningens egna administrativa organisation ska utredas. Dessutom ska även nattisverksamheten och dess organisation utredas.

– I utredningsarbete tittar man först och främst på verksamheter som inte är lagstyrda, vilket nattisverksamheten inte är. Det vi kan konstatera är att det är väldigt få barn som sover där. En tanke är att hålla öppet till klockan 22 på vardagar och helger, säger Maria Johansson.

Alla utredningar ska vara klara till senvåren.

Bland annat nattisverksamheten utreds. Bild: David Alin

Taggar

Dela


4 reaktioner på Skolverksamhet under lupp

Utredningen är bara en bluff, brädet ligger redan där det ska göra. Är bara ett sätt att dölja att man själv lägger ner och drar ner på skolor. En röst på Centern är bortkastad röst i framtiden.

Jaha, då är det dags igen med konsultarvode. Har verkligen inte förvaltningen en egen kompetens att utreda sin verksamhet? Mycket märkligt. Nästa fråga är då att det skulle vara bristfälligt om man inte har det på förvaltningsnivå. Kanske dags då att se över om de överhuvudtaget är ”byxade” för sitt uppdrag. Dessutom behöver man spara pengar. Denna ekvation går ej ihop.

Extern utredare är det lika med en ”konsult” som kostar? Har man inga egna förslag på verksamhetsförändring?

Sannolikt inte. Trist att man behöver ta in en kompetensförmyndare för troligen många skattepengar. Fattas bara att han heter Leif också.
God fortsättning!

Kommentarsfunktionen är stängd