Nyheter

Skolköket i Tånnö ska utredas

Nyheter Frågan om skolkökets framtid i Tånnö ska få ett svar under hösten om hur det ska organiseras

Som vi skrev igår så finns det oroliga röster i Tånnö om skolans framtid och hur skolmaten ska organiseras framöver. Igår fick vi svar från Maria Johansson att skolan ska utvecklas och investeras i, men hon skickade frågan om köket vidare till servicenämnden som äger det frågan. Vi kontaktade därför Haris Sibonjic som är ordförande i servicenämnden.

Hur blir det med skolköket i Tånnö?

– Det kan vi inte svara på i dagsläget, säger Haris Sibonjic utan menar att det pågår en diskussion inom förvaltningen som ska leda till ett underlag för servicenämnden för kommande beslut. Men, tillägger han, oavsett vad som händer ska skolbarnen självklart serveras mat. Köket på skolan i Tånnö ska vara kvar.

I vilken form?

– Det är en av frågorna vi har att ta ställning till, menar Haris Sibonjic. Ska det vara ett serveringskök eller ett tillagningskök är något vi måste besluta om under hösten. Fram till dess får vi lösa frågan på bästa sätt.

– När det gäller frågan om skolkök är det många saker som vi måste ta hänsyn till, enligt Haris Sibonjic. Det handlar bland annat om ekonomi, personalsituationen, arbetsmiljö och hur många det är som ska serveras mat. Det som gäller idag kanske inte gäller om fem år beroende på utvecklingen av antalet elever i skolan. VI lever i en föränderlig värld. Det visar sig nu att det tillkommit nya saker att ta hänsyn till. Förr gjordes olika tjänster med flera ansvarsområden för att kunna få rimlig omfattning på tjänster. Det kunde kombineras köksarbete med städning eller annat. I coronapandemins spår måsta man fundera noga över hur man konstruerar tjänster för att minska risker inför framtiden.

Enligt Haris Sibonjic har man idag en överkapacitet på tillagningskök och flera nya kök har byggts under senare år, något som man måste ha med i den totala bilden.

– Men, avslutar Haris Sibonjic, köket på Tånnö skola ska vara kvar. Frågan är bara i vilken form, en fråga som ännu inte har diskuterats utan nu får förvaltningen ta fram ett beslutsunderlag att arbeta vidare med.

Taggar

3 reaktioner på Skolköket i Tånnö ska utredas

Hej Sussie,

Jag lovar att frågan var inte utredd! Nämnden har aldrig diskuterat frågan.
Servicenämnden kommer säker att få detta ärende under närmaste tiden när tjänstemän utreder alla omständigheter och när vi får alla fakta på bordet.

Skitsnack detta är säkert redan utrett och bestämt
Låt vårt skolkök vara ,och vår underbara kokerska vara kvar. Detta är inte bara ett skolkök. Detta är också hela förskolans skolkök med personal och minst 30 förskolebarn. Skär ner på landsbygden igen bara. ☹️

Kommentarsfunktionen är stängd