Nyheter

Skissen: Så kan den tillfälliga Trälleborgsskolan se ut

Nyheter Vad sägs om en paviljonglösning i bekant form? Det kan bli fallet för Trälleborgsskolans elever.

Fastighetsavdelningen på tekniska förvaltningen har skickat in en ansökan om tillfälligt bygglov för en F-5-skola i modulbyggnad på grusplanen norr om nuvarande Trälleborgsskolan. Ritning: Expandia Moduler AB  [1/2]

Det handlar om totalt fyra paviljonger, uppbyggda på samma sätt som skolans tidigare utformning, placerade på den nuvarande grusplanen norr om skolan. Byggnationen planeras fylla en area på 1 553 kvadratmeter. Ritning: Expandia Moduler AB  [2/2]

Under hösten har vi berättat om planerna på en ny Trälleborgsskola.

Nu har tekniska förvaltningens fastighetsavdelning skickat in en ansökan avseende ett tillfälligt bygglov fram till och med den 31 december 2025 för en F-5 skola i modulbyggnad.

Det handlar om totalt fyra paviljonger, uppbyggda på samma sätt som skolans tidigare utformning, placerade på den nuvarande grusplanen norr om skolan. Byggnationen planeras fylla en area på 1 553 kvadratmeter.

Efter avslutat projekt kommer den tillfälliga paviljongen demonteras och fraktas från platsen av modulägaren Expandia. Marken kommer sedan att anpassas för skolans nya utemiljö. I samma område kommer tekniska förvaltningen bland annat att bygga nya cykelbanor och ändra lekplatsers placering i enlighet med gällande detaljplaner.

 

 

Taggar

Dela