Nyheter

”Skelett” hittades vid bygge

”Skelett” hittades vid bygge

Nyheter Den gamla affischen kittlar fantasin. Vilka var de fyra skeletten?

Som taget direkt ur mästerdetektiven Kalle Blomkvist har Finnvedsbostäder påträffat en märklig tidskapsel. Det är i samband med att Finnvedsbostäder förbereder byggstarten av etapp två av kvarteret Städet på Jochnicktomten som mysteriet har uppdagats. Mysteriet ger lite gåshud och nu efterlyses de fyra skeletten.

Husen i etapp 1 på kvarteret Städet börjar ta form och mer än en tredjedel av lägenheterna är redan uthyrda. Detta gör att Finnvedsbostäder nu sparkar igång etapp två av byggnationen. Starten för den etappen är rivningen av de gamla hus som står på tomten idag.

Det är det huset som kallas för Plombohuset och där Joel Olsson en gång i tiden hade en butik. Rivningen av husen kommer ske i maj.
Inför detta har en genomgång av husen gjorts och man har hittat en närmast magisk tidskapsel.
– En låst gammal dörr fick brytas upp och när vi kom in var det som om att vi kastades tillbaks i tiden. Här finns spår av att någon eller några har haft sitt gömställe under slutet av 60-talet, säger en av Finnvedsbostäders medarbetare som var med vid upptäckten.

På väggarna sitter filmisar med häftstift och tidningsurklipp på olika musikgrupper. Bland annat en väl bevarad bild på Beatles. En gammal läskback hittades på golvet och i den fanns tomma läskflaskor från Värnamo bryggeri. En gammal godispåse från Joel Olsson låg i ett hörn.

Plötsligt upptäcktes en affisch på väggen med texten ”De fyra skeletten” och två korslagda benknotor. Mystiken tätnade, fantasin tog fart och nyfikenheten väcktes. Vilka var de fyra skeletten?

– Vi kan naturligtvis spekulera i att det var fyra ungdomar som träffades här efter skolan och bildade en klubb som hette de fyra skeletten. De drack läsk, åt godis och gjorde gömstället fint med sina filmisar.

– För att försöka lösa mysteriet vänder vi oss nu till allmänheten. Vilka var de fyra skeletten? Är det någon som känner igen sig och har varit ett av skeletten eller är det någon som varit på gömstället när det var som mest besökt?

Hör av er till info@finnvedsbostader.se om ni har någon info. Hittelön utlovas!

Jochnicktomten från ovan år 2013. Nu byggs där för fullt. Fyndplatsen av ”skelett” är ned till vänster i bild.

Taggar

Dela