Nyheter

Skärin tycker till i flyktingfrågan

Nyheter Jörgen Skärin (MP) debatterar.

Var står SD i kommunpolitiken i frågan om invandring i kommun?

Man kan läsa uttalande på uttalande från lokala förtroendevalda SD-ledamöter som kritiserar Centerpartiet och även Miljöpartiet med uttalande som ”om man inte inser att främsta orsaken till polisbristen, bostadsbristen, vårdkrisen, skolkrisen samt våra nu i princip dagliga mord, skjutningar och bombdåd beror på massimporten av människor.”

Jörgen Skärin. Arkivbild.

Är det så synen på invandring, flyktingmottagande och asylmottagande är i SD här i Värnamo kommun? Då vill Miljöpartiet meddela att vi har en helt annan syn på detta. Miljöpartiets syn på detta är att Värnamo kommun har stor erfarenhet av invandring genom tiden från 60-talet och framåt.

Miljöpartiet kan med stor ödmjukhet till dessa invandrare säga att de verkligen har tillfört mycket till vår kommun och kommer fortsättningsvis även göra det framåt. Det kan näringsliv och företagande säkert intyga och hålla med om. Inom tillverkningsindustrin, service och sjukvård har de tillfört resurser som vi inte kunnat fylla utan invandring i form av flyktingar från krig, fattigdom och svält detta till följd av konflikter och klimatkatastrofer i världen.

Vi bör se oss själva i spegeln och tänka oss in i flyktingens situation och säga oss: Är deras väg lika lätt som vår med arv och nätverk generation till generation? Deras väg är betydligt krokigare och måste bevisas för att kunna ta en plats i det inkluderade svenska samhället som nu SD vill dela upp till vi och dem.

Det är vi medborgare som bjuder in och vi är värden och de är gäster. Mötesplatsen är bostadsområde, föreningar, skola och arbetsplats. Det är värden som sätter agendan för inbjudan. Vi i Miljöpartiet är övertygade att vi kan fortsätta att vara en inkluderande kommun som inte skiljer på oss och dem. Miljöpartier vill inte se ett inavlat samhälle i framtiden som nu SD förespråkar.

Jörgen Skärin
Miljöpartiet

Taggar

Dela


1 reaktion på Skärin tycker till i flyktingfrågan

Kommentarsfunktionen är stängd