Nyheter

Skadegörelse i Folkets Park

Nyheter Folkets Park i Värnamo utsattes i går kväll för skadegörelse.

Skadegörelse i Folkets Park  [1/7]

Uteserveringen i parken utsattes för skdegörelse.  [2/7]

Pulversläckare tömdes i teatersalongen.  [3/7]

Uppbruten dörr.  [4/7]

Försökt sparka in en vägg.  [5/7]

Skylten som sattes upp vid 100-årsjubileumet.  [6/7]

Inne på serveringen har man roat sig med att bygga en koja av borden.  [7/7]

Det var i dag på morgonen som personalen på Folkets Park upptäckte vad som hänt.
När de kom till parken på morgonen möttes de av nedsparkade skyltar, omkullvälta bord och tömda pulversläckare i teatersalongen.

Parken har tidigare haft problem med skadegörelse. Senaste året har det dock lugnat ner sig. Endast vid ett tidigare tillfälle i år har parken utsatts för skadegörelse.
Den här gången har gärningspersonerna tillbringat en längre tid med att ställa till med oredan i parken. På uteserveringen har bord välts omkull, ställts upp på varandra och i ett hörn har man byggt upp en ”koja” av borden.

Utanför serveringen finns fina metallskyltar som sattes upp i samband med parkens 100-års jubileum. Dessa är demolerade och delvis förstöra. Inne i den stora teatersalongen har en eller flera pulversläckare tömts i lokalen. Nu måste bänkar och golv rengöras med högtrycksspruta.
Enligt vittnen som passerat området vid 20-tiden på kvällen ska det befunnit sig ett mopedgäng inne på området. De ska bland annat kört omkring i hög fart inne i parken. Polisen har under våren och sommaren flera gånger kallats till området på grund av ungdomar som buskört i området. Bland annat utanför Gröndalsskolan och på Salviavägen.
– Folkets Park har polisanmält händelsen.
– Vi hoppas ju att föräldrar till dessa ungdomar kan hålla reda på vad deras barn sysslar med på kvällarna, så att de inte håller till här i parken med sin mopeder, säger en av de som nu arbetar med att städa upp i parken,

Taggar

Dela


2 reaktioner på Skadegörelse i Folkets Park

Mopedister tycks vara de enda levande varelser i parken efter kl 17. I övrigt dött och dystert. Bara några kråkor och kajor

Varför vittnen,som såg att de kör i hög fart på området inte ringt polisen?Om man visste att det har hänt likadant skadegörelse innan.!!!

Kommentarsfunktionen är stängd