Nyheter

Ska Malin bli högsta regionpolitikern?

Ska Malin bli högsta regionpolitikern?

Nyheter – Det är livsfarlig att svara på en sådan fråga, säger Malin Wengholm (M) om det blir hon – den tidigare Värnamopolitikern – som ska ta över som regionstyrelsens ordförande efter partikamraten Håkan Jansson.

Malin vill inte föregripa valberedningens arbete men hon lovar att svara oss på Värnamo Nu när valberedningen kommer med sitt förslag till efterträdare.

Malin, 40 år om en dryg månad, kom till Värnamo när hon fick jobb som gymnasielärare på Finnvedens Gymnasium.
– På många sätt en fantastisk kommun att verka i. Minst sagt lärorikt och rent politisk kan man nog inte få bättre träning än där, säger Malin som ändå lämnade Värnamo där det var lite turbulent i de politiska leden.

Malin har aldrig varit rädd att säga vad hon tycker och det har inte alltid av alla fallit i god jord.

Hon flyttade efter tolv år i Apladalsstaden och bor sedan 2011 i Jönköping där hon är regionråd, alltså politiker på heltid.

Malin får anses vara en av de främsta favoriterna till posten, kanske den allra främsta när Håkan Jansson slutar i september, delvis av hälsoskäl.

Britt Johansson från Skillingaryd är ordförande i Moderaternas valberedning:
– Vi fick också information i dag och vi fem i valberedningen ska diskutera internt om vem vi anser mest lämpad. Vi kan inte säga något idag utan ska i lugn och ro diskutera det här för att lägga fram ett bra namn, säger Britt.

Taggar