Nyheter

Siktar mot rekonstruktion

Nyheter Tillsammans med sina partners siktar Forsheda-företaget IKV Tools mot en rekonstruktion.

– Vi valde att ta det beslutet, eftersom det inte var möjligt att gå vidare. Det känns fruktansvärt tråkigt mot våra anställda och leverantörer, men vi arbetar mot en rekonstruktion. Det glädjande är att vi har jobb att göra och jobb på gång, så vi tror på en bra framtid. Målet är att tillsammans med nya partners hitta nya möjligheter, säger Jörgen Johansson, VD och koncernchef.

Den 19 oktober inledde IKV Tools AB, som har sitt säte i Forsheda, en konkurs. Företaget, som grundades år 1986 och har 20 anställda, rapporterade en omsättning på 33,3 miljoner kronor i sitt senast bokslut (december 2019) med en förlust på 3,1 miljoner kronor.

– 2019 var ett tufft år för alla i vår bransch. Vi fick en bra start på 2020 och hade rensat av tunga kostnader. Då kom covid -19 och alla företag stängde av sina projekt. Vår förhoppning är att kunna rekonstruera verksamheten ur konkursen. Vi har en god dialog med kunder, leverantörer och anställda. Våra anställda jobbar på med lönegaranti och vi har projekt att jobba mot, så vi ska göra något gott av framtiden, säger Jörgen Johansson.

Taggar

Dela