Nyheter

Siktar mot en livlig höst

Nyheter Genom lättade restriktioner siktar Värnamo City mot en livlig höst.

Genom lättade restriktioner siktar Värnamo City mot en livlig höst. Arkivfoto

Vi har tidigare under året berättat om det preliminärt planerade aktivitetsschemat i Värnamo City. I förra veckan gick Folkhälsomyndigheten och regeringen tillsammans ut och berättade att vissa lättnader i restriktioner träder i kraft den 1 juni, under förutsättningen att smittoläget är i ett acceptabelt läge. Lättnaderna innebär bland annat att marknader och nöjesparker kan öppna igen. 

Med bakgrunden i de lättade restriktionerna, tog vi kontakt med centrumledaren Anders Wallin för att höra hur marknadsplanerna i Värnamo stadskärna ser ut. 

– Förhoppningen är att vi drar i gång marknadssäsongen i samband med Slåttalördag den 7 augusti. Vi får se i vilken omfattning, men någon typ av marknad kommer vi att genomföra. Karnevalen är inplanerad till den 18 september. Vi hoppas kunna genomföra den, men det hänger på smittspridning och vaccinationsläget. Vår förhoppning är att Friveckolördag, som äger rum den 30 oktober, kan arrangeras som sig bör, säger centrumledaren. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Siktar mot en livlig höst

Ganska kul att läsa om hänvisningar från Folkhälsomyndigheten, har de haft rätt om något?
Jag hade med lätthet kunnat fylla hela denna sida med felaktiga prognoser av denna myndighet men jag nöjer mig med ett av Tegnells första. Han sa då något i stil med: Vi kan ju få något fall av corona här i Sverige, men något utbrott kommer det aldrig att bli.

Kommunen den spar och drar åt både handskar och livrem.
Men si livremmarna har haglat som manna från skyar, jobben bör göras ändå annars svälter du.
Medan handskar som i verksamheterna borde vara har lyst med sin bortavaro.
Tja, vad vore vi utan denna pandemin som ställer till det.
Nu när arbetsgivarna fodrar mer folks närvaro/ tillvaro och de flesta skiter i vad som händer härnäst…
Sorgligt men sant, att detta sker dagligen i verksamheter som äro kommunala.
Så du, tänk på dig själv.
Var mån om dig och räds inte att säga stopp, för både Zoom och de andra digitala forumen bör vara öppna för den som inte vill klämma in sig på dessa stormöten.
Och helst bör ju en försiktighetsåtgärd vara påkommen innan dessa möten sker.
Om den kommer, för kommunala hastigheter går inte ens i 40 kilometer/timmen medan kommunala busstrafiken överskrider i 60 kilometer/timmen och diffar många hållplatser, då ensam arbetade chauffören har hela familjen med sig och bara vill ha rast.

Och när stundar det storslagna, inställda 100-årsfirandet?

Kommentarsfunktionen är stängd