Nyheter

Ser över sin beredskap för att säkra upp mot IT-attacker

Nyheter Med anledning av it-attacken mot Kalix kommun och information från MSB arbetar nu Värnamo kommun med att säkra sin IT-miljö.

Med anledning av it-attacken mot Kalix kommun Kalix och information från MSB arbetar nu Värnamo kommun med att säkra sin IT-miljö.

Kalix kommun hanterar just nu en IT-attack (ransomware-attack) som bland annat slagit ut flera av deras verksamhetssystem. En ransomware-attack är ett datorvirus som låser ut funktioner och nätverk i den digitala miljön, så att gärningspersonerna sedan kan begära lösensumma för att låsa upp IT-miljön igen.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) varnar nu för att ransomware-attacker eskalerar rent generellt och att alla övriga 289 kommuner i Sverige nu står inför risken att drabbas av ett sådant här angrepp.

Med anledning av händelsen i Kalix och information från MSB arbetar nu Värnamo kommun med att säkra sin IT-miljö, för att förebygga liknande händelser.

– Det har inte hänt något än, men det kan hända när som helst, därför kommer nu förvaltningarna att se över beredskapen och vidta åtgärder för att säkra upp innan något händer, skriver kommunen på sin hemsida.

Taggar