Nyheter

Seniorrestauranger stängs

Seniorrestauranger stängs

Nyheter Seniorrestaurangerna Myntan och Valdemar stängs och planer finns på en ny restaurang för seniorer på expo-området. Det blir resultatet när Värnamo kommun ser över sin måltidsservice.

– Syftet är att få en mer anpassad verksamhet efter de behov som finns i dag. Då besöksantalet minskat stadigt under några år ser vi i stället ett behov av att samla de gäster som finns i dag i ett färre antal restauranger. Detta för att öka den sociala samvaron som då uppstår. Det går också i linje med omsorgsförvaltningens förebyggande arbete för att bryta isoleringen som lätt uppstår hos de äldre. Förändringarna görs i samverkan med omsorgsförvaltningen, säger måltidschef Charlotta Nielsen Nylander.

Seniorrestaurangerna har varit stängda sedan i våras med anledning av corona-pandemin. I förra veckan öppnade tre av dem igen: Luddö i Värnamo, Lindgården i Rydaholm och Forsgården i Forsheda.

Rörstorpsgårdens restaurang är stängd ytterligare en tid eftersom den ligger i direkt anslutning till boendet. När läget med corona-pandemin tillåter det, öppnas restaurangen igen.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

3 reaktioner på Seniorrestauranger stängs

Att besöksantalet minskar beror på dom skyhöga priser som kommunen tar ut. Höj priserna till typ 200:- så blir inte restaurangerna ”störda” av åldringar som söker gemenskap.

Myntans restaurang har varit stängd i flera år!
Stängde långt innan corona började!

Detta är ett hån mot de äldre. Hur ska de äldre som bor på Myntan eller Valdemarsvägen transportera sig till Expo? Många av de äldre hade tidigare en kort promenad för lunch och social samvaro – En värdefull stund för att bryta sin ensamhet.
Beslutet kommer att leda till att de äldre istället får livnära sig på inplastad ljummen mat i ensamhet.
Den försämring som ständigt pågår vad gäller servicen för våra äldre måste brytas.
Varför är det så svårt att förstå detta?
Se till att utveckla verksamheter och stöd för de äldre istället för att avveckla!
Finns det ett hat mot de äldre hos våra politiker i kommunen? Vad håller de på med egentligen?

Kommentarsfunktionen är stängd